05 Ocak 2016 18:08

ESP davasında 5 tahliye

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri iddiasıyla 12 Eylül günü gözaltına alınıp tutuklanan 15 ESP üyesinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Yargılama sonucu 5 kişi hakkında tahliye kararı veren mahkeme, diğer 10 kişi için ise tutukluluklarının devamı yönünde karar vererek duruşmayı erteledi.

Paylaş

İstanbul'da geçtiğimiz 12 Eylül günü evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmalarının ardından "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" iddiasıyla tutuklanan 15 ESP'linin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık ve avukatların hazır bulunduğu duruşma, kimlik tespitinin ardından başladı. 

Savunmaları alınan ESP üyeleri, verdikleri ifadelerde katıldıkları eylemleri savunarak, demokratik eylemlere katılmanın "suç" gibi gösterilmek istenmesine karşı çıktı. Tutuklu ESP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Akdeniz yaptığı savunmada, "Mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun Saray'a biat etmeyeceğiz, direneceğiz" derken, ESP üyesi Çağrı Aydoğan ise savunmasında ESP'nin eylemlerinin yasadığı gibi gösterilmek istenmesine "ESP meşru bir partidir. Eylemler haktır" sözleriyle tepki gösterdi.

Avukatların yaptıkları savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Çağdaş Avcıoğlu, Çağrı Aydoğan, Filiz Çolak, İbrahim Görür ve İlhan Yaşmin hakkında tahliye kararı verdi. 

Şafak Giray, Bersu Eroğlu, Mahir Can Gültekin, Gamze Yüger, Ersin Topçu, Uğur Polat, Ali Haydar Akdeniz, Soner Özel, İsmail Gökçe ve Fırat Kınalı hakkında ise tutukluluklarının devamı yönünde karar alan mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı da 29 Mart 2016 tarihine erteledi. (DİHA)

(Fotoğraf Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Oruç'un gözaltına alındığı saatler sonra kabul edildi

SONRAKİ HABER

Vice News muhabirlerinin çevirmeni 4 ay sonra serbest kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...