05 Ocak 2016 17:12

Adana’da polis işkencesi iddiası

Paylaş

Adana’nın Yüreğir ilçesinde önceki gün yapılan bir gösteriye müdahale eden polisin, 1’i çocuk 4 kişiyi bir evde sıkıştırarak üzerlerine kurşun yağdırdığı ve daha sonra işkence ederek gözaltına aldığı iddia edildi. 

Bir görgü tanığı, gençlerden birinin camdan atıldığını ve kıyafetleri çıkarılan gençlerin çıplak bir şekilde yerde sürüklenerek polis arabasına bindirildiğini ileri sürdü. Görgü tanığı, eylem son bulduktan sonra polislerin sokaktaki gençlere saldırdığını, onları sıkıştırdıkları binaya kapıyı kırıp girdikten sonra da silah sesleri ile çığlıkların duyulduğunu söyledi. 

Bir başka görgü tanığı ise o anları şu sözlerle anlattı: “Silah dipçikleri ile vücutlarının her yerine vuruyorlardı. Bir genç polis tarafından pencereden atıldı ve yaralandı. Etrafa bakan bir polis ise damdan düştü ve yaralandı. Polisin düşmesiyle polis saldırganlaştılar ve her yere rastgele ateş etmeye başladılar. Ev ve sokak aralarını mermi yağmuruna tuttular.” Yaralanan gençlere müdahale edilmediği sadece damdan düşen polis için iki ambulansın geldiğini söyleyen görgü tanığı, işkence edilerek gözaltına Salih Budak, İbrahim Erdoğmuş, Serdar Şimşek ve yaşı küçük çocuğun evden dışarı çıkartılırken üstlerindeki kıyafetlerin çıkarıldığı, yerde sürüklenildikleri ve çıplak bir şekilde arabaya bindirildiklerini paylaştı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim ve Mersin’deki Aleviler açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

Gamze uslu cinayetinde karar: İndirim var, tutuklama yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...