05 Ocak 2016 16:33

CHP'li Atıcı: Türkiye’de çocuklar ölürken şu sıralar niye boş?

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, sokağa çıkma yasağında öldürülen sivillerin araştırılması görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda AKP sıraların boş olmasını sert bir dille eleştirdi. Atıcı, “Türkiye'de çocuklar ölürken, Allah aşkına Türkiye'de kadınlar ölürken, daha önemli ne işiniz olabilir? Şu sıralar niye boş? İş mi takip ediyorsunuz? Çay mı içiyorsunuz? Allah aşkına ne yapıyorsunuz?” diye sordu.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Genel Kurulu’nda AKP sıraların neden boş olduğunu sordu. AKP Hükümeti'nin politikalarıyla birlikte çeşitli valilikler tarafından hukuka aykırı bir biçimde ilan edilen sokağa çıkma yasakları boyunca öldürülen sivillerin araştırılması amacıyla bir komisyon kurulması önerisinin aleyhine söz almak için kürsüye geldiğini ifade eden Atıcı, “Aleyhte söz aldım, çünkü bu ölümleri araştırmak için, bir, cesaret gerekir; iki, yürek gerekir. Üç, her şeyden önce yüreğinde insanlık kırıntılarının kalmış olması gerekir. Peki, bu öneriye 'evet' oyu vermek için ne gerekir? Özgür iradesiyle oy kullanan milletvekillerinin çoğunlukta olması gerekir. Şimdi, ben özgür iradeyle oy kullanan milletvekillerinin çoğunlukta olması gerekir diyorum, AKP sıralarına bakıyorum, demin saydım, 30, 31 civarında milletvekili, giren, çıkanlar. Yani halkın seçtiği 'Git benim derdimi çöz, git bana yardımcı ol, ben ölüyorum, beni kurtar.' dediği milletvekillerinin sadece yüzde 10'u burada. Bunu halkımın bilmesi gerekiyor. Allah aşkına Türkiye'de çocuklar ölürken, Allah aşkına Türkiye'de kadınlar ölürken, daha önemli ne işiniz olabilir? Şu sıralar niye boş? İş mi takip ediyorsunuz? Çay mı içiyorsunuz? Allah aşkına ne yapıyorsunuz?” demesi üzerine AKP sıralarından büyük tepkiye neden oldu. 

'ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNDEN KONUŞUYORUZ, BU SİZİN İÇİN BOŞ OLABİLİR'

CHP'li vekil, “Burada ölümleri konuşurken AKP sıralarının sadece yüzde 10'unun dolu olmasını ibretle seyrediyorum ve sizleri kınıyorum. Eğer ‘hayır’ oyu verir iseniz sizi ne kadar doğru tanıdığımı ve birazdan oylama sırasında içeri giren ve hiçbir şeyden haberi olmayan, ne konuşulduğunu hiç bilmeyen milletvekillerini hep birlikte göreceğiz.” deyince AKP sıralarından ‘Boş konuşmalar da ondan!’ sesleri duyuldu. Bunun üzere Aytuğ Atıcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Burada bana sataşan arkadaşlarım, sataşmak bir sanattır, adap gerektirir ve karşıdaki adamın da düzenini bozmayı gerektirir. ‘Boş konuşmaları dinlemek zorunda değiliz’ diyor arkadaşım. Biz burada kadınların ve çocukların ölümünden konuşuyoruz. Bu sizin için boş olabilir ama biz bunun için buradayız, bunun için de burada olmaya devam edeceğiz.” dedi.

'NİYE BU HALE GELDİ BU ÜLKE?'

Aytuğ Atıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz burada partizanlık değil, insanlık yapmaya çalışıyoruz ama eğer siz bundan nasibinizi almamışsanız bu şekilde sataşmaya devam edebilirsiniz. Sadece, ülkeyi ne hale getirdiğinizin farkında olun diye bunları söylüyorum. Niye bu hale geldi bu ülke? Niçin bu kadar ölüm var? Oy uğruna, başkanlık uğruna, saltanat uğruna. Allah rızası için, değer mi bu yaptıklarınız, bunlar için değer mi?” (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kuvvetli yağışlar geliyor!

SONRAKİ HABER

3 Aralık'ta deprem yaşayan Kiğı hâlâ sahipsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...