12 Nisan 2012 10:13

Fazıl Say’ın Twitter’daki sözlerine soruşturma

HÜKÜMET aleyhinde sözleri nedeniyle muhafazakar çevrelerin hedefi haline gelen Fazıl Say hakkında savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmanın Say’ın İnternet paylaşım sitesi Twitter’daki mesajlarından dolayı açıldığı öğrenildi. Savcılık, Say’ın Twitter’da paylaştığı sözlerini İslam inancına “saldı

Fazıl Say’ın Twitter’daki sözlerine soruşturma
Paylaş

HÜKÜMET aleyhinde sözleri nedeniyle muhafazakar çevrelerin hedefi haline gelen Fazıl Say hakkında savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmanın Say’ın İnternet paylaşım sitesi Twitter’daki mesajlarından dolayı açıldığı öğrenildi. Savcılık, Say’ın Twitter’da paylaştığı sözlerini İslam inancına “saldırı” olarak değerlendirdi. Suç duyurusunu işleme alan savcılık, Say hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda 1.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.
Suç duyurusu dilekçesinde Fazıl Say’ın yazdığı, “Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!.. Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?​” ve “Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum” gibi sözleri soruşturma konusu yapıldı. Bu yazılar Türk Ceza Kanununda belirtilen ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Dini değerlere hakaret” eylemini düzenleyen 216. maddenin 1 ve 3. maddelerine aykırı olduğu belirtildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Eroğlu’na tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

Hamdiye’yi biliyor musunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa