12 Nisan 2012 10:08

Bakan Eroğlu’na tepkiler sürüyor

ERGENE İnisiyatifi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel  Eroğlu’na tepki gösterdi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel  Eroğlu’nun, Cumhuriyet gazetesini ziyareti sırasında doğanın, yaşamın talan edilmesine karşı koyan bilim insanlarını hedef haline getirdiği hatırlatılan açıklamada, “Daha önce Dilovası’da yaşanan ç

Bakan Eroğlu’na tepkiler sürüyor
Paylaş

ERGENE İnisiyatifi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel  Eroğlu’na tepki gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel  Eroğlu’nun, Cumhuriyet gazetesini ziyareti sırasında doğanın, yaşamın talan edilmesine karşı koyan bilim insanlarını hedef haline getirdiği hatırlatılan açıklamada, “Daha önce Dilovası’da yaşanan çevre sorununa ve halk sağlığına olabilecek potansiyel etkilerine dair açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hedef haline getirilmişti. Şimdi de bakan Eroğlu sahneye çıkarak, bir başka bilim insanını, Prof.Dr. Beyza Üstün Hocamızı savcılığa, YÖK’e ve Üniversiteye şikayet edeceğini açıkladı. Bu söylem ve girişimle halkın ve doğanın yanında yer alan yaşam savunucularının sesini kısmaya, onlara boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Beyza Üstün’e , Onur Hamzaoğlu hocamızın çektiği sıkıntıların  benzerini yaşatmaya çalışmaktadır” denildi.
Bakanın girişiminin Hamzaoğlu sürecinde olduğu gibi boşa düşeceğinin vurgulandığı açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan  ve politik tercihlerinizle mağdur ettiğiniz milyonlar, size asla izin vermeyecek. Doğanın ve halkın yanında yer alan ve her koşulda yer almaya devam eden yaşam savunucularını, sayıları çok azalmış onurlu akademisyenleri, aydınları, doğayı ve kentlerimizi sizin o kirli emellerinize yem etmeyeceğiz” denildi.

HUKUKÇULARDAN 3 KURUŞLUK DAVA UYARISI!

Yaşam alanlarının yağmalanmasına karşı mücadele veren HES karşıtları ve bilim insanlarının yanı sıra hukukçulara da ağır ithamlarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bir tepki de hukukçulardan geldi. Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları, Eroğlu’nu çevreciler ve bilim insanlarından özür dilemeye çağırarak, çevre avukatları hakkında ileri sürdüğü iddialarını belgeleriyle ispat etmemesi durumunda bakanın 3 kuruşluk davalarla  muhatap olacağı uyarısında bulundular.

Çevre ve Ekoloji Avukatları (ÇEHAV) tarafından Bakan Eroğlu’nun HES karşıtlarına adeta savaş ilan etmesinin ardından yapılan açıklamada, iktidara geldiği andan itibaren belirsiz bir kalkınmacı söylemle doğal yaşam alanlarını sermayenin yatırım alanlarına dönüştürmekte bir sakınca görmeyen AKP iktidarının, enerji açığını bahane ederek uluslararası enerji lobilerine yeni pazarlar kazandırmaya çalıştığı belirtildi.

“Doğanın ticari bir meta olarak pazarlanması politikalarını hayata geçirmekten çekinmezken,  yağmaya karşı çıkan hak savunucuları, baskı, korkutma ve polisiye tedbirlerle ‘zapt-u rapt’ altına alınmaya çalışılmaktadır. Kendisinin sesinden başka her türlü sese sağır olan siyasal iktidarın politikalarına karşı sesini yükseltenler, itiraz edenler, fikir açıklayanlar, toplantı ve gösteri haklarını kullananlar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gibi yürütme gücünü elinde tutan siyasi aktörlerin açık ve doğrudan tehditleriyle karşı karşıya kalmaktadır” denilen açıklamada,  “Eroğlu, çevrecileri, ekolojistleri, çevre ve ekoloji hareketi avukatlarını ve bilim insanlarını itham etmeyi ‘suçluluğun telaşı’ olarak göstermektedir. Bakanın çevreciler ile duyarlı bilim insanlarından özür dilemesini gerekmektedir. Eroğlu, bu erdemi göstermezse, biz çevre ve ekoloji hareketi avukatları hakkında ileri sürdüğü bu mesnetsiz iddialarını belgeleri ile açıklamaz ve kamuoyu ile paylaşmazsa her yerde karşısında bizleri bulacağını, kendisine ‘3 kuruş’luk davalara muhatap bırakacağımızı ve kamuoyuna saygı ile bildiririz.” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz Belediyesi ‘kentsel dönüşümü’ tartışacak

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’ın Twitter’daki sözlerine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...