04 Ocak 2016 11:36

Yol-İş Kayseri Şubesi’nde 24 yıllık saltanat bitti

Paylaş

Ferhat KİŞ/Mesut TÜRK
Kayseri

Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube Olağan Genel Kurulunda yarışan iki listede mevcut başkan Adem Özokutan dönemi sona erdi. 24 yıldır sendikacılık yapan Özokutan’ın seçimleri kaybetmesine karayolu işçilerinin yorumu “24 yıllık saltanat sona erdi” oldu.

Grand Eras Hotel Balo Salonu’nda gerçekleşen Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube Olağan Genel Kurulu’na kayyum yönetimi gölgesinde gidildi. Daha önce yapılan genel kurula, Pınarbaşı işyeri delegeliğinde usulsüzlük yapıldığı iddiasını muhalefetin adayı Atila Özmel mahkemeye taşıdı. Mahkeme delege belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığına karar vererek seçimlerin yenilenmesi kararı verdi. Şube yönetimine Adem Özokutan’ı ise kayyum olarak atadı.  

ÖZOKUTAN:YİNE KAZANIRIZ

Açılış konuşmasını da yapan mevcut başkan Adem Özokutan, başarılı bir yönetim oluşturduklarını öne sürerek “Bizim kim olduğumuz ve neler yaptığımız belli. Yeniden seçileceğiz” dedi. Özokutan taşeron işçilerin kadroya geçmek için verdiği mücadeleden tek kelime bahsetmezken, bütün başarıyı Genel Başkan Ramazan Ağar’a ve sendika genel merkezine mal etti.

Muhalefetin başkan adayı Atila Özmel, sabah saatlerinde 3 karayolu işçisinin ölmesine değinerek başladığı konuşmasında karayolu işçisi çalışmaz diyenlere sitem etti. Bir bürokratın “Karayolu işçisini kadroya alırsak çalışmazlar” sözlerini eleştiren Özmel, karayolu işçisinin görüldüğü gibi ölümüne çalıştığını söyledi. Özmel, “Sayın Adem başkan bırakın bir çaba harcamayı, ben aday olduğumda bana gelip ‘Ya sen aday olacağına git yeni bir sendika kur, şu taşeron işçileri de üye yap’ dedi” iddiasında bulundu. İşçi cinayetlerine ve savaş politikalarına değinen Özmel acilen barışa ihtiyaç olduğunu söyledi. Oy kullanım işleminin ardından yapılan sayımda mevcut başkan Adem Özokutan ve muhalefetin adayı Atila Özmel’in listeleri yarıştı. 106 oyun geçerli sayıldığı sayımlarda 53-53 beraberlik çıktı. Hakim kararı ile çekilen kurada Atila Özmel yeni başkan olarak seçildi. Seçimde beraberlik çıktığı için liste ortak oluştu. Karma oluşan listeye muhalefet başkan ve mali sekreter verdi. Mevcut yönetimden ise 3 kişi listeye girdi.

‘SİYASİ İKTİDAR PATRONUN ZARARINI KARŞILAYACAKSA BİZE NE!’

Genel Kurulda asgari ücret konusuna değinen Genel Başkanı Ramazan Ağar, gazetelerin Türk-İş patronun derdine düştü haberlerine de gönderme yaparak kendilerini savundu. Asgari ücrete beklenenden fazla bir zam olması halinde işverenin rahatsız olacağını ve istihdam konusunda işçilerin sıkıntı yaşayacağını savunan Ağar, “Bu asgari ücret patrona da ekstra yük getiriyor. Biz patronun zararının da karşılanmasının makul olacağını düşündük, ifade ettik. İşçiler işten çıkarılmasın diye bunu söyledik. Şimdi siyasi iktidar bu önerimizi dikkate alıp kendi tasarrufundan patronlara 110 TL gibi bir teşvik yapacak. Bu siyasi iktidarın bileceği iştir. Ne diyelim, verme mi diyelim. Bize ne bundan” dedi. Ağar’ın bu sözlerine salondaki bazı delegeler ise “Hükümet kendi kasasından mı verecek? Nereden verecek” diye itiraz etti.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciyi cinayet büro amirliğinde ifadeye çağırdılar

SONRAKİ HABER

Yüzde 48 yemek zammına çorbalı tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...