04 Ocak 2016 09:44

Alakır için sevindirici haber

Antalya Kumluca’daki Alakır Nehri’nde yapılması planlanan Dereköy HES’le ilgili, Danıştay Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu.

Paylaş

Danıştay, Antalya Kumluca’daki Alakır Nehri’nde yapılması planlanan Dereköy HES’le ilgili ÇED raporunun iptali konusunda, ‘Antalya Dostları Derneği’nin dava açma yetkisi olmadığına’ ilişkin Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. 

Antalya Dostları Derneği’nin Alakır Nehri üzerinde yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili açtığı dava yerel mahkeme tarafından reddedilmişti. 

Danıştay 14’üncü Dairesi, Antalya Dostları Derneği’nin amaçları arasında kentin değerleri, doğal çevresi, akarsuları, sulak alanları, kumulları, kıyıları, ormanları, yeşil alanları, meydanları, ortak kent arazileri ile havzasının bir bütün halinde ekolojik değerleriyle birlikte belleğinin korunması için uğraş verip bu amaç doğrultusunda adli ve idari mercilere başvurmanın da bulunduğuna dikkat çekip, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. Danıştay 14’üncü Dairesi, diğer davacılarla ilgili ise mahkemenin verdiği kararın onanmasına ve karar düzeltme yolunun da kapalı olduğuna hükmetti. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

‘TEM polisi sen de alış, her yerdeyiz!’

SONRAKİ HABER

Katalonya’da yeniden seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...