04 Ocak 2016 09:25

EGO’da işçiler kıyıma karşı iş bıraktı

Paylaş

Türk Metal yöneticilerini protesto ettikleri için 28 arkadaşları işten atılan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi EGO işçileri, atılan işçilerin geri alınması için iş bıraktı. Henüz vardiyası gelmeyen işçiler de fabrika önünde toplanarak direnişe katılırken, patron Türk Metal eliyle direnişi kırmaya çalışıyor. 

Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Beyhan Vatansever'den edindiğimiz bilgilere göre, şimdiye kadar iki vardiya halinde çalışan fabrika, akşamdan itibaren üç vardiyaya çıkarılmış. Beyhan Vatansever, bu uygulamanın vardiyalardaki işçi sayısının azaltmak, eylemi güçsüz kılmak, işçileri bölmek amacıyla yapıldığını söyledi. Bunun yanında, işçilerin çalışma yerlerinin değiştirildiğine dikkat çeken Vatansever, Türk Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin ayrı bantlarda toplanarak üretimin sürdürülmesinin amaçlandığını kaydetti. 

DİRENİŞ KIRICILAR

Türk Metal üyeleri bantlarda çalışmaya devam ederken, fabrika önünde fabrika çalışanı olmayan ama üzerlerinde Türk Metal önlüğü olan 40 kişilik bir grup toplandı. İçeride kalan işçilerin, vardiyası gelen işçilerle birlikte işyerini terk etmeyip fabrikada kalacaklarını düşünen fabrika yönetimi, işçilerin topluca kalabileceği yemekhane ve diğer geniş mekanların kapılarını kaynakla kapattırdı. İşçiler tüm engellere karşın direnişi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

30 Aralık'ta Cizre'de yaralanan Kazım Tonğ yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan Bild’e çattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...