04 Ocak 2016 03:49

Hindistan'daki depremin bilançosu artıyor: 9 ölü, 200 yaralı

Paylaş

Hindistan'ın kuzeydoğusunda meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 9'a, yaralı sayısının ise en az 200'e çıktığı açıklandı. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, elektrik kesintisi yaşandığı için birçok yerle iletişime geçilemediği kaydedildi. 

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin verilerine göre, 6.8 büyüklüğündeki deprem Myanmar sınırına yakın bölgedeki Manipur eyaletinin başkenti Imphal yakınlarında, yerin 57 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Hindistan Meteoroloji Departmanı ise depremin Manipur eyaletindeki Tamenglong bölgesinde, yerin 17 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. 

Depremin merkezi Imphal kentinde büyük bir marketin kısmen çöktüğü, duvarlarında çatlaklar meydana geldiği belirtildi. Kentte, yeni inşa edilen 6 katlı bir binanın da yıkıldığı kaydedildi. İnsanları uyurken yakalayan depremde, 270 bin nüfuslu şehirdeki bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda binanın da hasar gördüğü öğrenildi. 

Polis, Manipur eyaletinin başkenti Imphal'de ölü sayısının 6'ya çıktığını 33'ü ağır olmak üzere en az 100 kişinin yaralandığını aktardı. Bangladeş'ten de hissedilen depremde 3 kişinin kalp krizi sonucu öldüğü bildirildi. Toplamda ise depremden etkilenen bölgedelerdeki en az 200 vatandaşın yaralandığı aktarıldı. 

Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh yaptığı açıklamada, depremden etkilenen bölgelere tüm yardımların ulaştırılacağı sözünü verdi. Hindistan Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) ise arama kurtarma çalışmalarının hızlanması için bölgeye 2 subay komutasında 90 personelin gönderildiğini duyurdu. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Assam eyaletinin başkenti Gauhati'de panikle dışarı çıkan insanlar, yaklaşık 60 saniye süren depremde iki defa çok güçlü sarsıntı hissettiklerini belirtti. Deprem ayrıca Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da da hissedildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi Twitter hesabından İçişleri Bakanı Rajnath Singh ile konuşup durumu öğrendiğini paylaştı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Anne ve 3 çocuğu doğalgazdan zehirlenerek öldü

SONRAKİ HABER

Cameron'a "Suudi Arabistan'daki idamlara sessiz kaldı" eleştirisi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa