03 Ocak 2016 17:49

Kredi: Toplumsal borç batağı

Paylaş

Uzun bir aradan sonra tiyatro sahnelerine dönen Oyuncu Güven Kıraç ile Oyuncu Emre Karayel’i bir araya getiren “Kredi”; 5 Ocak akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezinde perdelerini açıyor. Ankara Sanat Tiyatrosu ve AYSA Prodüksiyon’un birlikte sahneye koyduğu oyun; toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi...   

 İspanyol Oyun Yazarı Jordi Galceran’in kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Deniz Yıldız’ın yaptığı “Kredi”nin başrollerini Güven Kıraç ve Emre Karayel paylaşıyor, oyunun yönetmen koltuğunda ise İskender Altın oturuyor.

TOPLUMU SARAN TEFECİLİK

İspanya’da ekonomik kriz ilk sinyallerini vermeye başladığında Jordi Galceran tarafından kaleme alınan “Kredi”; bankaların kredileri kimlere verdiğini, verilen bu kredilerin yarattığı borçlanmanın, bireyden başlayarak aileyi ve toplumu saran bir tefecilik problemine dönüşüp dönüşmediğini sorguluyor. Kredi almak için gereken teminatın ne olduğu, teminat için sadece bir “söz”ün yeterli olup olmadığı gibi sorulara da yanıt arayan oyun; izleyicisine toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi sunuyor.

Prömiyerini, 5 Ocak akşamı saat 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirecek olan “Kredi”; prömiyerinin ardından 8 Ocak 2016, Cuma akşamı saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesinde izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barışa Yürüyorum İnisiyatifi: Barış demeye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Duman’dan ‘Tom Sawyer’ın Kitap Okuduğu Kulübe: Okuduklarımızın meyvesini ne zaman alırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...