03 Ocak 2016 06:34

YJA Star Komutanı: Gerilla, şehirlere müdahaleyi tartışıyor

Paylaş

YJA Star Merkez Karargah komutanı Delal Amed ANF'ye 2015 yılında yaşananlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Amed, "Rojava’da DAİŞ’e karşı YPG ve YPJ’nin direnişi bu yıl  yaşanan en önemli gelişmelerdi. Tüm bu kazanımlara dayanamayan devlet çözüm sürecini bozdu diyebiliriz” dedi.

"AKP’nin demokratik yolları kapatması ile halkın özyönetimlerini ilan ettiğini" söyleyen Amed, "Özyönetime kadınlar öncülük ediyor. Düşman saldırılarına en fazla kadınlar maruz kalıyor. Bu da doğal olarak kadınların en ön saflarda olmasına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

Amed, “Geliştirilmek istenen özel-askeri savaşa karşı muazzam bir direniş var. Bizler de YJA Star güçleri olarak bu direnişlerin sonuna kadar arkasındayız. Bizim özerk alanlara hiçbir şekilde müdahalemiz olmadı. Ama elbette ki bu saldırılar yoğunlaşırsa halkın savunma güçleri olarak bizim bunu tartışmamız gerekir. Normal koşullar altında şehirler polis denetimi altındadır. 10.000 kişilik ordu ve ordu komutanları halkımıza müdahale ediyorsa Kürt halkının da bir ordusu olduğu hatırlanmalıdır. Mevcut konumda şehirlere müdahaleyi tartışıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK'den Akit'e: 'Karakaya dik duruşundan asla taviz vermemiştir'

SONRAKİ HABER

Çatak Belediyesi Eş Başkanı Keve gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...