11 Nisan 2012 16:34

Eski bakan yolsuzluktan tutuklandı

Yunanistan eski Savunma Bakanı ve Eski PASOK Milletvekili Akis Çohacopulos, Atina Savcılığının verdiği karar sonrası kara para aklama, rüşvet alma, vergi kaçırma ve mal varlığına ilişkin doğru bilgi vermeme suçlarından tutuklandı.Kara para aklama, rüşvet alma, vergi kaçırma ve mal varlığına ilişkin doğru bilgi vermeme suç

Eski bakan yolsuzluktan tutuklandı
Paylaş

Yunanistan eski Savunma Bakanı ve Eski PASOK Milletvekili Akis Çohacopulos, Atina Savcılığının verdiği karar sonrası kara para aklama, rüşvet alma, vergi kaçırma ve mal varlığına ilişkin doğru bilgi vermeme suçlarından tutuklandı.

Kara para aklama, rüşvet alma, vergi kaçırma ve mal varlığına ilişkin doğru bilgi vermeme suçlarının yöneltildiği Çohacopulos, daha önce denizaltı skandalı sebebiyle özel soruşturmaya tabi tutulmuştu. Çohacopulos’un Savunma Bakanı olduğu dönemde Deniz Kuvvetleri için Almanlara siparişi verilen 4 denizaltı sözleşmesinden 8 milyon avro rüşvet almakla suçlanmıştı. Paraların Ferrostaal şirketi tarafından İsviçre’deki Morgan Stanley bankasına yatırıldığı öne sürülmüştü. İddianameye göre bu paralarla Atina’nın 3 farklı semtinde lüks evler satın aldı. Atina Savcılığı ayrıca Akis Çohacopulos’un mal varlıklarına da el konulması kararı verdi. Çohacopulos’un gözaltına alınmasının ardından çalışma arkadaşları ile daha başka kişilerin de gözaltına alınması bekleniyor.

‘KONUŞURSAM DEPREM OLUR’

PASOK’un geleneksel kurmayları arasında bulunan ve Partinin Kurucusu Andreas Papandreu’nun en güvendiği isimlerden Çohacopulos’un tutuklanmasına ilişkin PASOK’tan yapılan açıklamada, yargının işini yapması için rahat bırakılması gerektiği hatta daha hızlı hareket etmesinin beklendiği ifade edildi. Hakkında soruşturma açıldığı dönemde Çohacopulos, “Konuşursam, PASOK’ta deprem yaşanır. Beni yok etmeye çalışanlar, kendilerine saklanacak delik aramak zorunda kalır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan’da yaklaşık 3 yıldır devam eden ekonomik krizle birlikte halk ve muhalefet partileri, krize sebep olan politikacıların tutuklanması talebinde bulunuyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sol Parti Eş Başkanı Gesine Lötzsch istifa etti

SONRAKİ HABER

Kim Jong-un partinin başına geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...