02 Ocak 2016 15:43

Ağrı Valisi: PKK Kürtleri dinsizleştirmek istiyor

Paylaş

Ağrı Valisi Musa Işın, kahvaltılı toplantıda yaptığı açıklamada PKK'nin amacının Kürtleri dinsizleştirmek olduğunu iddia etti.

DHA'ya göre Işın'ın konuşması şöyle: "Bu halk Müslüman, dindar, namusuna düşkün ve samimidir. Kürtlerin çok güzel meziyetleri var. Ama bunlar dünyada ve Türkiye'de Kürtler gaddardır imajı çizdiler. Bunu yapanlar Kürtlere düşmanlıktan başka hiçbir şey yapmamaktadırlar. PKK'nın projesinin amacı Kürtleri dinsizleştirmektir. Devlet olarak insanlarımızın huzurlu ve müreffeh bir hayat tarzını idame etmeleri için gayret gösteriyoruz. Sizler mutlu olursanız bizler de mutlu oluruz. Allah katletmeyi ve öldürmeyi, başkalarının namusuna el atmayı, başkasından haraç almayı, kimsenin malına ve mülküne tecavüz etmeyi yasaklamıştır. Adam öldürüyorlar, onun bunun malına tecavüz ediyorlar, kız ve erkek çocuklarını ayırt etmeksizin dağa götürüyorlar. Esnafı haraca bağlamış ve toplumu huzursuz etmişlerdi. Buradan iki kız çocuğunu dağa götürdüler. Lisede okuyan çocukları dağa götürüyorlar. Geçenlerde iki kişi geldi teslim oldu. Dağda boylarından büyük silahlar veriliyor bu çocuklara. Yazık günah değil mi onlara? Siz çocuklarınızı okumaları için bin bir türlü emekle büyütüyorsunuz ve bu insanlıktan çıkmış, canavarlaşmış anarşistler, gelip çocuklarınızı elinizden alıp götürüyor."

Vali Işın, henüz çatışmalı sürecin başlamadığı seçim öncesi dönemde Tendürek Dağı'nda başlatılan operasyonun emrini vermesiyle büyük tepki çekmişti. AKP mitingleri için devlet kurumlarını seferber etmesiyle de tanınan Işın, Diyadin'de katledilen fırın işçisi çocuklar Orhan Aslan ve Muhammet Aydemir'in de PKK'li olduğunu iddia etmişti.

Vali Işın, geçmişte yandaş medyaya "PKK 40 kadını dağa kaçırıp iğfal etti" açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cam işçilerine sınıf kardeşlerinden destek: ‘Bürokrasiye batmış sendikacı istemiyoruz’

SONRAKİ HABER

Emeğe Ezgi grubunun üyeleri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...