02 Ocak 2016 13:47

Bu polis hakkında soruşturma başlatılacak mı?

Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2 yurttaşın işkence edilerek katledildiğine dair fotoğrafları Twitter'da @galip0617 adlı hesabından övünerek paylaşan Galip Korkmaz adlı polis, habere konu olmasının ardından kullanıcı ismini değiştirdi. Hemen hemen her paylaşımı nefret suçu içeren polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı ise merak konusu.

Özyönetim direnişini kıramayan devlet güçlerinin gözaltında infazlara başladığı Silopi'de, 2 yurttaşın işkence edilerek katlettiğine dair fotoğraflar, Twitter'da @galip0617 kullanıcısı bir polis tarafından paylaşıldı. İşlenen insanlık suçunu övünerek paylaşan Galip Korkmaz adlı polis, habere konu olmasının ardından kullanıcı ismini değiştirirken, Kürtleri ve HDP'yi hedef gösteren insanlık suçlusu polis hakkında bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı merak konusu.

19 gündür abluka altındaki Silopi'de, Nuh Mahallesi'ndeki evinden komşusuna gitmek üzere çıkan ve kendisinden 3 gündür haber alınamayan Necati Öden (18) isimli gencin ve 4 gündür kendisinden haber alınamayan 4 çocuk babası 55 yaşındaki İsmail Yevşan isimli yurttaşın işkenceyle katledildiği bir polisin sosyal medya üzerinden servis ettiği fotoğraflarla ortaya çıktı. Yevşan'ın cenazesine ait paylaşılan fotoğrafta başından vurulduğu, boynunda ip olduğu ve başında da asker ve polislerin beklediği görüldü.

Twitter'da @galip0617 kullanıcı ismini kullanan ve gerçek ismi Galip Korkmaz olan polis, fotoğrafları, "Silopi'de leş var vuran eller dert görmesin ateşiniz bol olsun hainler" ifadeleriyle paylaştı.

Twitter hesabı ırkçı nefret söylemleriyle dolu olan polis memuru Galip Korkmaz, DİHA'nın işkence ile katledilen yurttaşlara dair yaptığı habere konu olmasının ardından Twitter'da görünen fotoğrafını kaldırdı ve Galip Korkmaz olarak görünen gerçek ismini de değiştirdi.

Her gün sosyal medya üzerindeki paylaşımları nedeniyle onlarca kişiye soruşturma açılan şu günlerde her paylaşımı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olan Galip Korkmaz adlı polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı merak konusu.

Korkmaz, bir paylaşımında HDP'li vekillere "vekil görünümlü alçaklar", barış çağrısı yapan aydınlara da "sanatçı görünümlü köpekler" ifadelerini kullandı. Sur'da çekilen asker fotoğraflarını ise "Vatanını bilmeyenlere ne olduğunu öğretmeye baş koydum" ifadeleri ile paylaştı.

Korkmaz, HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın fotoğrafını da "Şehitlerimin katilinin yeğeni Meclis'te askerler esas duruşta bu mu demokrasi" ifadesi ile paylaştı. Polis, Çanakkale'deki HDP'lileri de fotoğraflarını yayınlayarak saldırılara hedef yaptı. Korkmaz, son olarak HDP Bergama İlçe eş başkanının fotoğrafını "Bu şerefsizi herkes görsün bilsin tanısın içimizdeki hain PKK yandaşı" ifadeleriyle hedef gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İş makinesi operatörü, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Cizreli babadan öldürülen oğlu için işkence başvurusu: 'Neden oğlumun gözleri yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...