02 Ocak 2016 12:17

İzmir Barış Bloku: Bir halkın tarihi de yok ediliyor

Paylaş

İzmir Barış Bloku, bölgede süren savaş, olağanüstü hal koşulları ve sokağa çıkma yasaklarına karşı eylemlerine devam ediyor. Tarihi, kültürel ve doğal mirasın yıkımının da durdurulmasını isteyen blok katılımcıları savaşın bir önce bitirilmesini istedi.

Basın metnini okuyan Blok Eş Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç, başta Diyarbakır'ın Sur İlçesi olmak üzere sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı kentlerde tarihi ve sosyal mekanların yok edilerek, halkın hafızasının silinmek istediğini vurguladı. Açıklamada Dört Ayaklı Minare'nin önünde açıklama yaparken katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi de unutulmadı.

Sokaklarıyla, mekanlarıyla, binlerce yıllık tarihe sahip yerleşim yerlerinin yaşanamaz hale getirildiğini de ekleyen Dinç "Kuşatma altındaki kentleri elektiriğini, suyunu keserek, tanklar toplar ile yıkarak oturulmaz hale getirmekte, halkı sosyal ve kültürel doğal ortamından kopartarak göçe zorlamaktadırlar. Daha şimdiden yıkılan, boşaltılan kentlerin üzerinden rant getirecek projelerin pazarlığı başlatılmıştır" dedi.

Yaşananların bir güvenlik operasyonu olmadığını bir yok etme savaşının açık kanıtı olduğunu da dile getiren Dinç şunları söyledi "Ancak Türkiye halkları, barış ve demokrasi güçleri, AKP ve Sarayın bu çirkin oyunlarının farkındadır. Bizler de İzmir Barış Bloku olarak her koşulda barış isteyen halkların sesi olmaya devam edeceğiz ve tarihi, kültürel ve doğal mirasımızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bize ücretin asgarisi, patrona Bonus!

SONRAKİ HABER

Mobilyanın parlak ‘başkenti’ Modoko’nun izbe yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...