02 Ocak 2016 10:34

‘Çocuklar öldürülürken normal hayatımıza devam edemezdik’

Kürt bölgelerinde süren yasaklar ve yaşanan sivil ölümlerine karşı Urfa’da açlık grevine başlayan sendika yöneticileri eylemlerine devam ediyor. Sendikacılar eyleme neden başladıklarını “Çocuklar öldürülürken, cenazeler sokak ortasında kalırken, kendi hayatlarını normal sürdüremezdik” sözleriyle ifade etti.

Paylaş

Açlık grevine başlayan KESK Urfa Şubeler Platformu bileşeni sendika yöneticileri, Türkiye halklarına duyarlılık çağrısı yaptı. Platformun Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, “Özellikle ülkenin batısında ve bölgenin bir kısmında ciddi duyarsızlıklar olduğunu gördük. Ölümler kanıksandı artık. Bütün bu çağrılara kulak vermeye, savaşa ‘Dur’ demeye çağırıyoruz. Devrilen masanın tekrar kurulması gerekiyor. Duyarlılık oluşturmak için biz de bu eylemi başlattık” dedi.

Bölgede birçok şehrin abluka altında olduğunu belirten Büro Emekçileri Sendikası (BES) Urfa Şubesi Eşbaşkanı Leyla Sezen de böylesi bir eyleme başlama nedenlerini şu sözlerle ifade etti: “Şehirlere tanklarla uçaksavarlarla saldırılıyor. Kadın çocuk demeden öldürülüyorlar. Bu sürece ses vermek adına açlık grevine başladık.”

Bölgede hak ihlallerinin had safhada olduğunu söyleyen Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Dilek Çakırtaş ise çocuklar öldürülürken, cenazeler sokak ortasında kalırken, hayatlarını normal sürdüremeyeceklerini ifade etti. “Çünkü insanız. Gün geçtikçe içimizdeki acı ve öfke büyür oldu. Yıllardır sürgün edilerek katledilerek sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Sorunun böyle çözülemeyeceğini tüm iktidarlar gördü. Bizim çağrımız bu ülkede aydın, din alimi ve sanatçı herkesedir” diyen Çakırtaş, bu durumdan sıyrılmak için ara bulucu olmalarını istedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aleviler operasyonlara karşı açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Nereden başlayacağımı bilemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...