02 Ocak 2016 10:06

18 yaş hediyesi camı kırık hücre!

Adana Kürkçüler Çocuk Cezaevinde tutuklu bulunan ve 18 yaşına girer girmez hücreye konulan Özgür Timur, 3 haftadır camı kırık soğuk hücrede tek başına tutuluyor. Gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını belirtilen Timur’un, siyasi tutukluların bulunduğu koğuşa sevk talebi de karşılanmıyor.

Paylaş

3 ay önce “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt adına suç işlemek” ve “2911 toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet etmek” iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17 yaşındaki Özgür Timur, Adana Kürkçüler Çocuk Cezaevine konuldu. Timur 3 hafta önce 18 yaşına girmesi nedeniyle çocuk koğuşundan alınarak, hücreye konuldu.

3 haftadır camı kırık hücrede tutulan Timur, cezaevine dilekçe vererek Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevine sevkini istedi. Ancak şu ana kadar cezaevi idaresince sevk talebi işleme konulmazken, Timur’un gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığı ileri sürüldü.

Timur’un ailesi, çocuklarının bir an önce hücreden çıkarılmasını istiyor. 

‘SEN TERÖRİSTSİN’

Timur’un babası Rahmi Timur, oğluyla çarşamba günü cezaevinde görüştüğünü ifade ederek, oğlunun gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını ve zor şartlar altında yaşamaya çalıştığını belirtti. Oğlunun kendisine, “Baba, 3 haftadır ben buradayım. Cezaevine dilekçe de verdim. Bana, ‘Savcının kararını bekliyoruz’ diyor gardiyanlar. Hücrenin camı kırık. Beni 3 haftadır; havalandırmaya bile çıkarmıyorlar. Bazı gardiyanlar bana iyi davranıyor ama bazıları ise hakaret ediyorlar. Kalem istedim vermediler. Camın yapılmasını istedim; bir cevap yok. Gardiyanlar bana, ‘Sen teröristsin. Sana bir şey yok’ diyorlar. Ben hücreden çıkmak istiyorum” dediğini aktardı.

Duruma isyan eden baba Timur, oğlunun kış ortasında camı kırık bir hücreden tutulmasının insani olmadığını vurguladı. Baba Timur, “Çocuğum siyasi için mi yakalanmış; siyasilerin içine koysunlar. Tek hücrede kalması bizi ve çocuğumuzu mağdur ediyor. Durumun iyileştirilmesini ve hücreden çıkarılıp, koğuşa alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz cezaevi idaresi ise yetkili birinin olmadığını söyleyip, bilgi veremeyeceklerini aktardı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Okul öncesi dönemde din eğitimi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da kar yağışı yeniden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...