02 Ocak 2016 08:53

Erkeklerin şiddetine artık bir dur demek lazım

Öncelikle ben kadına şiddete hayır diyorum. Tabii ki kadın olmak çok zor bu ülkede. Ben de eşinden ayrılmış bir insanım. Çocuğuma 8 yıldır ben bakıyorum. Babayla hiçbir görüşmemiz falan yok. Hiçbir maddi desteği yok. Onun haricinde maneviyat eksikliği yaşıyor çocuğum babasız büyümesinden dolayı.

Paylaş

Öncelikle ben kadına şiddete hayır diyorum. Tabii ki kadın olmak çok zor bu ülkede. Ben de eşinden ayrılmış bir insanım. Çocuğuma 8 yıldır ben bakıyorum. Babayla hiçbir görüşmemiz falan yok. Hiçbir maddi desteği yok. Onun haricinde maneviyat eksikliği yaşıyor çocuğum babasız büyümesinden dolayı.
Kadın olmak bu ülkede özellikle eşinden ayrıldıysan büyük bir dert. Çevre tarafından büyük bir göze batış oluyor. Ve erkekler tarafından da direk kötü gözle bakılıyor. Ben buna karşı ne yapılır bilmiyorum. Eşimden ayrı olduğum için bazen kendi eniştene, kendi dayına yaklaşımın çok farklı olabiliyor. Her adımı dikkatli atmamız gerekiyor. İşyerlerinde de benim başıma böyle bir şey gelmişti. Çorabım yırtılmıştı. Çorabımı değiştirmek için bodrum kata indiğimde yukarıdan iki kafa bana doğru bakıyordu. Ve beni izliyorlardı. Ondan sonra ben büyük bir şok yaşadım. Zaten insanlara ve erkeklere karşı tamamen güvenim gitti. Her erkek bir mi? Ben bazen hepsine bir demek istiyorum. Erkek sonuçta diyorum. O kadar karşıyım. Ve erkeklere boyun büküyoruz. Onlara karşı güçsüz olduğumuzu zannediyorlar ama kadınlar el ele verdiği zaman bence her şeyin üstesinden gelebilirler. Her şey erkek demek değil. Sokaklarda genç kızlarımız var, para için kendinden büyük yaşlı insanlarla beraber olabiliyorlar. Farklı yerlere gidebiliyorlar. Ben bu duruma çok üzülüyorum. Benim de bir kız çocuğum var. Hatta bunları söylerken bile inanın bana çok duygulanıyorum. Bütün kızları, bütün genç kızları kendi çocuğum yerine koyuyorum. Erkeklerin kadınlar üzerine olan şiddetlerine artık bir dur demek lazım. Kadınlar eşlerinden ayrıldıktan sonra vurulmaları var bir de. Öldürülüyorlar sokaklarda. Devletimiz buna maalesef karşı koyamıyor. Kadınlar gidip şikayet ettikleri zaman adliyeye gönderiyorlar. Adliyeden koruma falan istedikleri zaman maalesef koruma çok geç gönderilmiş oluyor. Ve kadınlar çocuklarının gözlerinin önünde öldürülüyorlar. Kadına şiddete hayır diyorum ve başka bir şey söylemek istemiyorum.
Kadınlarımıza sahip çıkalım. Kadınlar erkekleri doğuran analardır. Bu kadar söylüyorum. Kendi annelerini biliyorlarsa dışarıdaki genç kızlara, kadınlara yan gözle bakmamaları lazım. Kız kardeşlerini biliyorlarsa, yapmamaları lazım. Bilenler böyle yapmazlar.
Tek sorumlusu erkeklerdir demek istemiyorum. Bütün bunları doğuran ve yapan bu sistemin ta kendisidir. Bu sistemi değiştirmek ve yıkmak lazım. Bu olmadan işler düzelmez. Kadınlar olarak örgütlenmek ve mücadele etmek gerekiyor. Mücadele edilmeden bu anlayışları ortadan kaldıramayız.
Zübeyde KARSLI
Sancaktepe / İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den 'ılık ve yağışlı hava' açıklaması

SONRAKİ HABER

‘Üretimi durdurdum, iş yok!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...