02 Ocak 2016 08:43

Bir kadının dayanışmada olacağı kimsesi yoksa hayatı zindan demektir

Mutfak eşyaları ve robotik ürünlerin satışı yapılan Smal adlı bir mağazada işe başlayalı iki buçuk ay falan oldu. Uzun süredir çalışmıyordum. 4-5 sene aradan sonra çalışmaya başladım. Tabii ufak tefek sıkıntılar oluyor, olmuyor değil

Paylaş

Mutfak eşyaları ve robotik ürünlerin satışı yapılan Smal adlı bir mağazada işe başlayalı iki buçuk ay falan oldu. Uzun süredir çalışmıyordum. 4-5 sene aradan sonra çalışmaya başladım. Tabii ufak tefek sıkıntılar oluyor, olmuyor değil. Mesela çalışma saatlerimiz çok uzun. Küçük çocuklarımız var. İşyerinde yeterince yoruluyoruz. Evlerimize gidip yoruluyoruz. Evle iş arasında yetişemeyebiliyoruz. Sabah buraya 8 buçuk 9 civarında geliyoruz. Akşam 8’de çıkıyoruz. Bazen 8 buçukta çıktığımız zamanlar oluyor. 12 saat minimum 11 saat sürekli hep buradayız. Evimiz gibi oldu burası artık. İşle alakalı sosyal güvencemiz, sigortamız var. Ama çalışma saatlerimiz çok uzun. Bazen geç saatlere kadar toplantılara katılmak zorunda kalıyoruz. Bu gece 12’leri bulabiliyor. Çocuğumuz olduğu için sıkıntı oluyor haliyle. Normal çalışma saati 8 saat olmasına rağmen biz minimum 11 saat çalışıyoruz. Evdeki sıkıntılar ise çalıştığım gelir giderimi karşılamıyor. Kiradayım, 850 lira kira veriyorum.
Şu anda eşimden boşanma davası açtım. Haliyle kendi çocuğumun velayetini istiyorum. Eşim bana zorluk çıkarıyor boşanma konusunda. Alkol problemi var. 11 senedir evliyim; 11 senenin hiçbir hatırı yokmuş gibi beni süründürme davası içerisinde. Şimdi iki buçuk aydır çalışıyorum bir şekilde kenara hala bir şeyler atmaya çalışıyorum. O beni evden atmaya çalışıyor.
Psikolojik olarak da çok kötü durumdayım. Erkek egemen toplum olduğumuz için hep erkeklerin dediği olması isteniyor. Bunun zorluklarını yaşıyorum. Bir kadının dayanağı yoksa, örgütlü değilse, dayanışmada bulunan kimsesi yoksa hayatı zindandır demek. Maalesef ülkemizde olan budur. Buna isyan etmek lazım.
Çevre baskısı, toplumun örf ve gelenekleri bizi kuşatıyor ama erkek için bir kuşatma yok. Derdimizi anlattığımızda bizi, beni anlayan yok. İnsanda sağlam bir psikoloji kalır mı? Varın siz söyleyin.
Lale CAN
Sancaktepe / İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Soğuk havada kuşların ekmek mücadelesi

SONRAKİ HABER

‘Karda yürürken düşmemek için penguenler gibi hareket edin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...