01 Ocak 2016 17:30

Cenazelerini alamayan aileler açlık grevine başlayacak

Sur'da 9 gün önce polis saldırısında yaşamını yitiren İsa Oran ve Mesut Seviktek'in aileleri cenazelerini alabilmek için yarın açlık grevine girecek.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 23 Aralık'ta saldırıda yaşamını yitiren İsa Oran ve Mesut Seviktek'in cenazeleri 9 gündür tüm girişimlere rağmen ailelerine teslim edilmiyor. Aileleri çocuklarının cenazelerini alamadığı için yarın İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde açlık grevine girecek. İsa Oran'ın babası Mehmet Oran, cenazeleri tüm girişimlerine ve yetkililerle yaptıkları görüşmelere rağmen kendilerine teslim edilmediğini belirterek, bu yüzden tek çarelerinin bedenlerini ölüme yatırıp açlık grevine girmek olduğunu ifade etti. 

Oran, çocuklarının cenazelerinin daha önce ateşe verilen Kurşunlu Cami'de bekletildiği bilgisinin kendilerine yetkililer tarafından verildiğini ifade etti. 

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise İHD olarak, ailelerin başvurularını aldıklarını ve cenazelerin ailelere teslim edilmesi için savcılık ve valilikle görüştüklerini söyledi. Ancak, yapılan görüşmelerden sonuç alamadıklarını söyleyen Bilici, "Ailelerin yanındayız ve cenazelerin alınması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da yaralanan polis hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...