01 Ocak 2016 14:45

RTÜK’ten Cem Küçük’e cevap: Haddin değil!

Paylaş

Bir süredir RTÜK’ü hedef alan açıklamalar yapan Cem Küçük’e, RTÜK’ten yanıt geldi. Küçük’ün “Fethullahçı Terör Örgütü’nün karargahı” suçlamasına maruz kalan RTÜK tarafından yapılan açıklamada, “Söylenenler bir gazetecinin yetkisi ve haddi içinde bir konu değildir” ifadesini kullandı. RTÜK bu konuda yasal sürecin de başlatılacağını duyurdu.

RTÜK’TEKİ ATAMALARIN ANLAMI NE? 

RTÜK İzleme Dairesi’nden 15 kişinin başka birimlere atanması tartışılmaya devam ediliyor. RTÜK Üst Kurul Üyesi Ersin Öngel “RTÜK’te herkes kaygılı, tek tip, iktidar yanlısı bir izleme dairesi oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

HDP kontenjanından Üst Kurul Üyesi Ersin Öngel “Devletin mekanizmalarını denetimsiz hale getirmeye çalışıyorlar” dedi. 1 Kasım seçimleri öncesinde RTÜK olarak ciddi bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Öngel atamaların, seçim yayınlarını izleyip raporlayan RTÜK izleme dairesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün “RTÜK gerekirse lağvedilecek” demesi sonrası 29 Mayıs akşamı aralarında Üst Kurul Uzmanları’nın da bulunduğu 15 kişi başka dairlere atanmıştı. 
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Miray’ı polis öldürdü ama Müezzinoğlu dalga geçer gibi ‘kader’ göndermesi yaptı

SONRAKİ HABER

Hastanelerin karargah olması ve sivil ölümleri Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...