01 Ocak 2016 13:16

KESK İstanbul Şubeler Platformu Umut Nöbeti’ndeydi

Paylaş

Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül nezdinde tutuklu bulunan tüm gazetecilere özgürlük için tutulan Umut Nöbeti’ni 2016’nın ilk gününü KESK İstanbul Şubeler Platformu tuttu. 

KESK İstanbul Şubelerinden; Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, Tüm Bel-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hanefi Sağlam, Tüm Bel-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Saadet Özsoy, Tüm Bel-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Sadrettin Güler, Eğitim-Sen 8 No’lu Şube Sekreteri Sevgi Yılmaz, Ses Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri İsmail Demir ile Tüm Bel-Sen Üyesi İbrahim Kudiş devraldı.

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev KESK İstanbul Şubeler Platformu olarak özgürlükleri ellerinden alınan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için umut nöbetinde olduklarını ifade ederek şunlara söyledi “Can Dündar ve Erdem Gül doğruları yazdıkları için içeri atıldılar. Bu halkın haber alma hakkına yapılmış bir saldırıdır. Ülkemiz maalesef doğruları yazanların cezalandırıldığı bir ülke haline geldi. Biz emekçiler basın özgürlüğün önündeki bütün engellerin kaldırılmasının talep ediyoruz. Can Dündar ve Erdem Gül şahsında tutuklanan tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını ve doğruları tekrar özgür bir biçimde yazmalarını ümit ediyoruz. Can Dündar ve Erdem Gül havuz medyasına dahil olmadıkları için tutuklandı. Bizler emek ve demokrasi mücadelesi yürütenler olarak ülkemizin barış ve demokrasiye kavuşması için basının önüde bütün engellerin kaldırılmasını talep ediyorız.”

SES Şişli Şuba Başkanı Fadime Kavak 2016'nın ilk gününü Can Dündar ve Erdem Gül nezdinde tutuklu bulunan tüm gazetecilere özgürlük için tutulan umut nöbetinde geçirdiklerini belirterek “Biz emekçilerin haber alma hakkının engellenmesine yönelik bir darbedir bu tutuklamalar. Emek ve demokrasi mücadelemizde bağımsız ve özgür bir basının var olması çok önemlidir. Gelecek güzel günlere olan umudumuzla sağlık çalışanlarının selamını iletiyorum. Özgürlüklerine kavuşana kadar biz bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz” dedi. 

Tüm Bel-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Saadet Özsoy ülkenin geleceği için hep birlikte mücadele etmek gerektiğini vurgulayarak.” Ortak mücadelemiz önemli. Demokratik, özgür ve barış içinde bir ülkede yaşamanın özlemi içindeyiz ve bu bizim mücadelemiz ile olacak” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerden 2016 dilekleri

SONRAKİ HABER

7 yaşındaki Zeynep ile kardeşi 2.5 yaşındaki Bilal yanan evde hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...