01 Ocak 2016 12:01

‘Sur’da, Cizre’de, Silopi’de yaşananların yanında bizimkisi tatil sayılır’

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 2016'nın ilk gününde cezaevinde yaşadıklarını yazdı.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden bir yazı yazdı. Dündar “Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, Ege Denizi’nde yaşananların yanında bizimki tatil sayılırdı; ama yine de hapislikti işte; tecritti” dedi.

Dündar’ın 1 Ocak’ta “Silivri’de yeni yıl mönüsü” başlığıyla Cumhuriyet’te yayınlanan yazısında geçtiğimiz günlerde tahliye olan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven  ve Yazıişleri Müdürü Murat Çapan ile cezaevinde nasıl anlaştıklarını yazdı.

Dündar yazısına şöyle devam etti: “Aynı zulmün esirleriydik. ‘En iyi gazeteci tutuklu gazetecidir’ diye düşünen bir zihniyetin, ilk duruşmada boşa çıkarılacak abuk sabuk iddialarla, muhaliflerini içeri atıp gözdağı verme hırsının tutsağıydık. Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, Ege Denizi’nde yaşananların yanında bizimki tatil sayılırdı; ama yine de hapislikti işte; tecritti. Bazen sıcak bir bakış, bazen sıkı bir el sıkış, bazen meçhulden gelen bir haykırış, seni kafesten çıkarıyor, özgürleştiriyordu. Akşam, avlu kapısı kilitlendikten sonra, gidişlerini işittik koridorda... ‘Allah kurtarsın’ diye seslendiklerini duyduk, geride kalanlara... ‘Allah, Türkiye’yi başına gelen dertten kurtarsın’ dedik cevaben... O dert bitince, herkes kurtulacaktı zaten... Yeter ki umudu, inancı, savaşımı elden bırakmayalım. Bu ümitle Silivri’nin taş avlusundan bir dilek feneri uçuruyor, herkese aydınlık bir yeni yıl diliyorum. Hürriyetin kıymetini bilin” (MEDYA SERVİSİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Tel Aviv'de silahlı saldırı: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Gazetecilerden 2016 dilekleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa