31 Aralık 2015 14:08

Gazeteciler, tutuklu meslektaşları için gökyüzüne balon uçurdu

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) ve PAK Medya İş Sendikası üyesi gazeteciler, tutuklu meslektaşlarına özgürlük için Silivri Cezaevi önünden gökyüzüne mavi balon bıraktı. 2016 yılının gazeteciler için özgürlükler yılı olmasını dileyen TGS Başkanı Uğur Güç, “Tüm gazeteciler için özgürlüğü sağlayana kadar, editöryal mücadeleyi sağlayana kadar devam edeceğiz.” dedi.

Paylaş

TGS ve PAK Medya İş Sendikası üyeleri, Silivri Cezaevi önüne gelerek tutuklu gazetecilere destek eylemi gerçekleştirdi. Burada basın açıklaması yapan TGS Başkanı Uğur Güç, “2014 yılına kapkara bir yıl dedik. Ama maalesef 2015 yılı AK Parti hükümeti gazeteciler üzerine bir karabasan gibi çöktü. Yüzlerce gazeteci yargılanıyor. 299’uncu maddeden onlarca açılmış hakaret davası var. Buna birçok gazeteci arkadaşımız gereksizce cezaevine atılarak esaret altında tutuluyor. 30 gazeteci arkadaşımız şuan cezaevinde. Bunun için 2016 yılı gazeteciler için umarım özgürlükler yılı olur.” dedi. Türkiye’de yüzlerce gazetecinin davalarla boğuştuğunu söyleyen Güç “2016 yılında daha büyük bir mücadele vermemiz gerekiyor. Gazeteciler olarak örgütlü bir şekilde sendikalarla daha büyük bir mücadele sergilememiz gerekiyor. Tüm gazeteciler için özgürlüğü sağlayana kadar, editöryal mücadeleyi sağlayana kadar devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

PAK Medya İş Sendikası adına konuşan Cihan Haber Ajansı Spor Editörü Halil İbrahim Ekiz ise şöyle konuştu: “Eğer bir ülkede adalet ve hukuk yoksa o ülke vatan değildir. Sedat Laçiner’in bu cümlesi çok önemli. İçeride olan meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması, kalemlerinin özgürlüğüne bırakılmasını istiyoruz.” 

TUTUKLU GAZETECİLERDEN YENİ YIL MESAJLARI 

Açıklamaların ardından Silivri’de tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Bakanı Hidayet Karaca, gazeteciler Mehmet Baransu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yeni yıl mesajları okundu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye siber saldırı

SONRAKİ HABER

Bulamaç Adası'nda mahsur kalan 100 mülteci fırtına nedeniyle kurtarılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...