31 Aralık 2015 11:16

Yeni yıl mesajında da gözdağı verdi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2015 yılına veda edip, 2016 yılına girerken yayımladığı mesajında da  operasyonların, sivil ölümlerinin öleceğinin işaretini “Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum” sözleri ile verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl nedeniyle görüntülü mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında “Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek’’ dedi. 

Geçtiğimiz yıl 2 seçim yaşandığını söyleyen Erdoğan “7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan durum, hamdolsun ki çok kısa sürdü. Koalisyon hükümetinin kurulamayacağı netleşir netleşmez, Cumhurbaşkanı olarak Anayasa’dan aldığımız yetkilerimizi kullanarak, nihai sözü milli iradenin söylemesini sağlayacak süreci işlettik” dedi. 1 Kasım seçimlerinde halkın istikrardan yana tavır sergilediğini söyleyen Erdoğan, Ortadoğu’daki gelişmelere de değindi. 

“Ülkemizin hiçbir devletin toprağında, egemenliğinde gözü yoktur. Biz sadece, tarihi ve kültürel olarak kardeşlerimiz olan bölge insanlarının huzur ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz. Türkiye, Irak’taki, Mısır’daki, Libya’daki, Filistin’deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye’deki olayların da sorumlusu değildir” diyerek Türkiye’nin üzerindeki sorumluluğu savma çabasına girdi. 

Yeni yıl mesajında Esad’ı ve Rusya’yı da boş geçmeyen Cumhurbaşkanı, “Suriye’de, 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin, son hedeflerinden biri de Bayır Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak, Türkiye olarak, millet olarak bizim boynumuzun borcudur.  Suriye sınırımızda bir süredir devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlal eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Türkiye olarak bizler hiç bir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak, gerilimin had safhada olduğu bir bölgede, egemenlik haklarımızın ihlaline de göz yumamazdık” dedi.  
Bölgede yaşanan çatışmalı sürece de değinen Erdoğan, “Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek” ifadelerini kullandı. Bir de ölümlere ilişkin bilanço verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2 bin 500 toplayıcı endişeli!

SONRAKİ HABER

DİSK: İnsanca yaşanacak ülkeyi elbirliğiyle kuracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...