31 Aralık 2015 09:12

Öğrencisinin ihbarıyla gözaltına alınan öğretim görevlisi Atalay serbest bırakıldı

Paylaş

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde öğrencisi tarafından ihbar edilip ders çıkışı gözaltına alınan öğretim görevlisi Çise Atalay, bugün çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Savcının Atalay için adli kontrol talebi mahkeme tarafından reddedildi. 

Amasya Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Çise Atalay, ismi açıklanmayan bir öğrencisinin ihbarı gerekçe gösterilerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı. 

Geceyi nezarette geçiren ve bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Atalay, derslerde anlattığı hiçbir şeyde suç unsuru olmadığını belirtti.

Yaşanan olayın bilmeyenlerin gözünde bambaşka bir imaj oluşturduğunu aktaran Atalay, yapılanların aynı zamanda bir yıpratma çabası olduğunu dile getirdi.

Gerçeklerin nasıl olsa ortaya çıktığını kaydeden Atalay, “Onlar da biliyorlar bunların aslında suç olmadığını. Fakat beni üzen kısım sadece bir ihbarla işin buralara kadar gelmiş olmasıdır. Üstelik dün gece gözaltında tutulmuş olmamın da halen ne gerekçe ile olduğunu doğru düzgün bilmiyorum. Son olarak baskılar bizi yıldıramaz diyorum. Tabi ki biz yolumuza devam edeceğiz. Gözaltına alınmamın sebebi, derslerde söylediğimden ziyade, dinlettiğim bir türküden dolayı zan altındayım. Nasıl o türküyü dinletebilir mişim. Derslerde söylediğim suç unsuru sayılabilecek bir şey olmadığını az önce içeride de tespit olmuş oldular. Dinlettiğim türkü Nesimi’nin Şifa istemem türküsüdür.” dedi.

Olayla ilgili açıklama yapan Avukat Erdem Celalettin Türem ise müvekkili Çise Atalay’ın yapılan bir ihbar neticesinde Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğünü söyledi. Emniyet Müdürlüğü’nde kendilerine dosyanın gösterilmediğini kaydeden Av. Türem, “Biz bu durumda savcılıkta ifade vermek istediğimizi söyledik. O esnada sorulardan haberimiz oldu. Derslerde söylediği iddia edilen şeylerin bize soru olarak yöneltildiğini gördük. İşte şu türküyü dinlettiniz mi? İşte şu KPSS ile ilgili yorum yaptınız mı? İşin kötüsü bu sorular sorulurken buna dayanak olarak gösterilen ihbarın 155’e bir öğrencisi tarafından yapıldığını öğrendik.” dedi.

Yapılan bu ihbar kendi adının gizli kalmasını isteyen bir öğrencisi tarafından yapıldığını aktaran Av. Türem, “İhbarcı yaptığı ihbarda '25 Aralık tarihinde ki dersimizde öğretmenimiz olan Çise Atalay bize örgüt propagandası yapıyor' şeklinde konuşmuş. Savcı ile görüştük arama kararı çıkacağını söyledi. Nihayetinde akşam saatlerinde hem evinde hem de üniversitede ki ofisinde aramalar yapıldı. Hiçbir şey bulunamadı.” ifadelerini kullandı.

Avukat Türem, savcılık soruşturmasının devam ettiğini, dava açılmasının ya da takipsizlik kararı verilmesinin Çise Atalay’ın bilgisayar ve telefonundan alınan kopyaların incelenmesinin ardından karar verileceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak: Türkiye, anlaşmaya saygı duymadı

SONRAKİ HABER

DİHA: Cizre'de Hediye Erden adlı kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...