11 Nisan 2012 12:21

Suriye: Operasyonlar yarın duracak

Suriye Savunma Bakanlığı, devlet televizyonundan yayınlanan bir açıklamayla "teröristlere yönelik tüm operasyonları durdurma kararı alındığını" bildirdi.Savunma bakanlığından bir yetkili, ordunun “teröristlere karşı operasyonları başarıyla tamamladığını ve ülkede devlet otoritesini yeniden tesis ettiğini” sö

Suriye: Operasyonlar yarın duracak
Paylaş

Savunma bakanlığından bir yetkili, ordunun “teröristlere karşı operasyonları başarıyla tamamladığını ve ülkede devlet otoritesini yeniden tesis ettiğini” söyledi. Yetkili, operasyonların bu sebeple yarın sabah sona erdirileceğini belirtti ve “Kuvvetlerimiz, silahlı grupların sivillere ve güvenlik güçlerine düzenlemeleri muhtemel saldırılara karşı tetikte olacaktır” dedi.

Bu açıklamanın hemen ardından, İran'da bulunan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan da yarın itibariyle Suriye'deki tüm çatışmaların duracağını söyledi. Annan, BM'ye yaptığı açıklamada, Şam yönetiminin yarın (bugün) sabah tüm askeri operasyonlarına son vereceği konusunda kendisini bilgilendirdiğini ifade etti.
Annan tarafından hazırlanan plan gereğince bugün saat 06.00 itibariyle ateşkes yapılması gerekiyor. Annan sabah saatlerinde, Şam yönetiminin kendisine ateşkes konusunda garanti verdiğini bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevlerini görün!

SONRAKİ HABER

Duygusal kopuş uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...