30 Aralık 2015 13:23

‘Cenazeler hangi yasal dayanağa göre bekletiliyor?’

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sokağa çıkma yasaklarında sağlık hizmetinin verilememesinden dolayı yaşananlara dair Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na soru önergesi verdi.

Sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği dönemlerde sağlık hizmeti ihtiyacının arttığını ifade eden Encü, bu dönemde Silopi ve Cizre’de 38 vatandaşın katledildiğini belirtti. Ciddi bir salgın tehlikesinin de bulunduğunu aktaran Encü, Müezzinoğlu’dan hastanelerin askeri karargahlara dönüştürülmesini açıklamasını istedi. Ayrıca evlerde ve morgdaki cenazelerin hangi yasal dayanağa göre bekletildiğini soran Ferhat Encü’nün önergede verdiği sorular şöyle;
*Hastanelerin askeri karargahlara dönüşmüş olmasını sağlık bakanı olarak nasıl açıklamaktasınız?
*112 acil servis çağrı merkezi bakanlığınıza mı yoksa il ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı olarak mı çalışıyor?
*Her durum ve koşul altında insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin sağlık hizmeti sunmak bakanlığınızın evrensel ilkesidir. Bu ilkenin güvenlik birimlerince engellenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
*6 kişilik hastane morgunda cenazelerin iç içe bekletildiği, bir kısmının ise eksi derecesi olamayan hastane yemekhanesinin soğuk hava deposunda bekletilmektedir. Cenazelerin eksi dereceli konteynıra nakledilmemesinin nedeni nedir?
*Evlerde ve morgda bekletilen cenazeler hangi yasal dayanak ile bekletilmektedir? Bu cenazelerin defnedilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?
*Şehirdeki çoğu eczane kapalı olduğu için ilaç tedariki yapılamamaktadır. Bu durum ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?
*Sağlık kurumunun vatandaşların ihtiyacını karşılamak ve vakalara müdahale etmek için sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile ilgili herhangi bir girişimi var mıdır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kristal-İş yöneticilerinden işçilere saldırı

SONRAKİ HABER

Asgari ücret, 9 ay 1300 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...