30 Aralık 2015 12:34

Yemen’de Bahreyn savaş uçağı düştü

Paylaş

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’e başlatılan operasyonlara destek veren Bahreyn Hava Kuvvetlerine ait F16 tipi savaş uçağı düştü. Önceki gün de Suudi Arabistan sınırında iki Bahreyn askeri ölmüştü.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre, dün sabah saatlerinde Bahreyn Hava Kuvvetlerine ait F16 tipi savaş uçağının güney şehri Cizan’da teknik arıza sebebiyle düştü. Haberde, uçağın pilotunun ise kurtulduğu ifade edildi.

Daha önce Suudi Arabistan’a ait F-15S tipi savaş uçağı da Kızıldeniz üzerindeki uçuşu sırasında teknik arıza yaparak düşmüş ve pilotlar paraşütle atlamıştı. Pilotlar, ABD güçleriyle ortaklaşa yapılan bir operasyonla kurtarılmıştı.

İKİ BAHREYN ASKERİ ÖLDÜ

Bahreyn Savunma Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin saflarında ulusal göreve katılan Bahreyn Savunma Kuvvetlerinden iki askeri personelimiz şehit olmuştur.” denildi. Açıklamada, Yüzbaşı Ahmed Muhammed Amin ve Yüzbaşı Mübarek Saad el Rumaihi Suudi Arabistan sınırında çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği bildirildi.
Öte yandan, Yemen’de operasyonların başladığı 26 Mart’tan beri Suudi Arabistan’ın güneyindeki bombardıman ve sınır ötesi çatışmalarda koalisyon güçlerinden çoğu asker ve sınır muhafızı 80’den fazla kişi öldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklarını eve götürdüğü sırada vuruldu

SONRAKİ HABER

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde seçim günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...