30 Aralık 2015 11:54

Mülteci yurtlarına saldırılar dörde katlandı

Paylaş

Almanya’da bir yandan toplumun çoğunluğu mültecilere kucak açarken öte yandan mülteci yurtlarına saldırılar da tavan yapıyor.

Ülkede sadece 2015 yılı aralık ayı ortasına kadar mülteci yurtlarına saldırıların 850’yi bulması başta içişleri bakanlıkları ve güvenlik birimleri olmak üzere herkesi tedirgin ediyor. Rakamlar 2015 yılında mülteci yurt ve evlerine yönelik saldırıların önceki yıla göre dörde katlandıklarını ortaya koyuyor. Söz konusu saldırılar ise belli bir eyalet veya bölgeye has değil, ülkenin hemen her tarafında yaşanıyor.

KRV EYALETİNDE SALDIRILAR ALTIYA KATLANDI!

Mülteci yurt ve evlerine 187 saldırının yaşandığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger saldırıları “Çok utanç verici” olarak tanımladı. Bu rakamlarla KRV eyaletinde mülteci yurtlarına saldırılar önceki yıla göre altıya katlanmış oldu.

Siyasetçilerin bu gelişmeye tepkisi artıyor. Federal Dışişleri Bakanı saldırıları “Zihinsel kundakçılık” olarak nitelendirmişti. Sosyal Demokrat Partili KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger de saldırıları sert şekilde eleştirdi, ırkçı ve aşırı sağcıların mülteciler konusunun kenti taraftarlarını otomatik olarak harekete geçireceklerinden emin olduklarını kaydetti.

İçişleri Bakanları Konferansının Rheinland-Pfalz’lı Başkanı Roger Lewentz ise artan şiddet konusunda tek başına daha ağır cezaların yeterli olmayacağına dikkat çekti. Lewentz, Pegidalı göstericilerin de aşırı sağcılık potansiyelini güçlendirdiklerini bilmeleri gerektiği uyarısı yaptı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

HDP’ye linç kampanyası yürütülüyor: ‘Dokunulmazlığı zırh olarak görmüyoruz’

SONRAKİ HABER

İspanya’da koalisyon arayışları tıkandı: Sağ yetmiyor, sol anlaşamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...