30 Aralık 2015 11:02

Evrensel’e TİT tehdidine takipsizliğe itiraz reddedildi

Paylaş

Türk İntikam Tugayı (TİT) tarafından gazetemiz Evrensel’e yönelik olarak 2011 yılında elektronik posta yoluyla gerçekleştirilen tehdit konusunda başlatılan soruşturmada “Kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi. Karara dair olarak Evrensel’in yaptığı itiraz da reddedildi.

2011 YILINDAKİ TEHDİT

TİT, 2011 yılında bir ay arayla Evrensel’i tehdit etmişti. TİT ilk olarak 23 Haziran 2011 tarihinde Agos, çeşitli akademisyenler ve Kürt siyasetçilerle birlikte Evrensel’i hedef alan “Açık mektup” adıyla bir yazı yayımlamış, söz konusu mektupta, AGOS gazetesinin kapatılması, Kürt siyasetçilerin, Kürt milletvekillerinin ve Evrensel çalışanlarının 15 Ağustos 2011 tarihine kadar Türkiye’yi terk etmesi, aksi halde bir dizi kanlı eylem yapacakları tehdidinde bulunmuştu.

TİT, 17 Temmuz 2011 yılında Evrensel’e bu kez “Ergenekon üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan MİT Üyesi Kaşif Kozinoğlu’nun adının sessiz harfleriyle açılmış e-posta adresinden “İntikam zamanı” başlığıyla elektronik posta göndermiş ve  bundan sonra tarih vermeden gazetenin yönetici ve çalışanlarının doğrudan hedef olduğunu belirtmişti.

Gazetemizin o dönemki Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat ve Avukatı Kamil Tekin Sürek tarafından 20 Temmuz 2011 günü Fatih Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gazetenin Avukatı Kamil Tekin Sürek’e iletilen kararda, tehdit mesajlarının Niğde’deki bir internet kafedeki bilgisayarlardan atıldığı tespit edildiği belirtilmiş, ancak “Eylem tarihinde e posta adresine erişim yapan kişinin tespit edilemediği” bildirilmişti. Kararda, ‘Kovuşturmaya yer olmadığı’ belirtilmişti

Bu karara ilişkin olarak İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğine gazetemiz tarafından yapılan itiraz da reddedildi. 

Kararda şöyle denildi: “Her ne kadar İstanbul C. Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunun soruşturma sayılı dosyasında verilen 17.11.2015 tarih – 2015/31793 soruşturma sayılı ek takipsizlik kararına müşteki Fatih Polat vekili Av. Kamil Tekin Sürek tarafından itiraz edilmiş ise de; incelenen soruşturma evrakı kapsamına göre; verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı gerekçesine göre usul ve yasaya uygun olmakla itirazın reddine..”. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgen: 5 ilçede ilan edilen son ablukalarda 56 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Linç kampanyasının başını Cumhurbaşkanı ve Başbakan çekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa