30 Aralık 2015 10:17

Barışa yürüyorum aktivistleri Adana’daydı

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

Bölgede yaşanan vahşete karşı ne yapabiliriz diyerek toplanan kadınların çağrısı ile oluşan “Barışa Yürüyorum Oluşumu” Muğla ve Ankara’nın ardından Adana’daydı. Adana’da yürüyüşüne devam eden grup Adana’dan da katılımlarla Atatürk Parkı’ndan İnönü Parkına yürüdü.  

‘DOĞUDAN YÜKSELEN ÇIĞLIĞA SESSİZ KALAMAZDIK’

Amaçları hakkında bilgi veren Altıok Gürol isimli kadın aktivist son dönemde ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamının herkesi doğrudan etkilediğini belirterek doğudan gelen “bizi sizin sessizliğiniz öldürüyor” şeklindeki çığlıklarına kayıtsız kalamadıkları için yollara düştüklerini ifade etti. Yürüyüşün amacının Türkiye halklarına kalıcı bir barış getirmesi, silahların susması, diyaloğun başlaması olduğunu dile getiren Gürol, genç, yaşlı, bebek çocuk demeden sivilleri hedef alan çatışmacı eğilime karşı herkesi yürüyüşlerine katılmaya çağırdI.

‘İRADEMİZİ BARIŞA TESLİM ETMEYE GİDİYORUZ’

İnisiyatifin nasıl oluştuğunu anlatan Figan Erozan, bölgede 3 hafta önce yükselen çatışmalı ortam üzerine kadınlar olarak ne yapabiliriz diye konuşmaya başladık. Ve bir toplantı için bireylere çağrı yaptık” dedi. Yapılan toplantılarda “Silahımız yok, mermimiz yok. Bedenlerimizden başka güç olarak neyimiz var” diyerek yola çıkmaya karar verdiklerini dile getiren Erozan, “Bedenlerimiz ve ayaklarımızla irademizi Diyarbakır’daki barışa teslim etmeye karar verdik” dedi.  Bodrumdan çıktıkları yolda büyüye büyüye buralara geldiklerini ifade eden Erozan, “Adana’da ve Ankara’da muhteşem karşılandık” diyerek sonraki duraklarının Urfa ve sonrasında Diyarbakır olduğunu söyledi. Peri Pamir isimli aktivist, bu vahşete dur demek için ve batıdaki insanların orada olup bitenlere kayıtsız kalmadığını göstermek için yola çıktıklarını belirterek “Hergün sivillerin öldürülmesi, bunun normalleştirilmeye çalışılması kabul edilemez bir durum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Munzur Su işçilerine erzak yardımı

SONRAKİ HABER

Çocuklar için hemen barış istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...