30 Aralık 2015 10:06

Yüksekdağ: Sizin böldüğünüz halkları biz birleştireceğiz

Van'da partisinin düzenlediği kadın konferansına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerine yönelik kapatılma tehdidine değinerek, "Sizin böldüğünüz toprakları ve halkları biz birleştireceğiz" dedi.

Paylaş

HDP Van İl Kadın Konferansı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partinin kent milletvekilleri ve çok sayıda HDP'li kadının katılımıyla başladı. Rojin Kadın Yaşam Merkezi'nde düzenlenen konferansta, "Son sözü söylüyoruz, özyönetimi sahipleniyoruz", "Radikal demokrasiyle örgütlenelim kadın iradesiyle özgürleşelim" pankartları asıldı.

'ÖZYÖNETİM DİRENİŞLERİ HAKLIDIR, ONURLUDUR'

Açılış konuşmasının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bütün dünyanın Kürdistan'da yaşanan saldırı ve direnişlere odaklandığını söyledi. Kürt halkının açık bir soykırım tehdidi ile yüz yüze olduğunu belirten Yüksekdağ, "Şu an bölgesel savaşlardan daha fazla kayıplar yaşanıyor. Yaşananlar çok açık bir darbe ve soykırım girişimidir. Ama bu halk celladına diz çökmeyecektir. Bütün özyönetim alanlarında sergilenen direniş haklıdır, onurludur" dedi. 

'3 AYDA İŞLEDİĞİNİZ SUÇLAR SİZİ HELAK ETMEYE YETER'

Partilerine yönelik kapatılma tehdidinin, yöneticilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalarla halkın sindirilmeye çalışıldığının altını çizen Yüksekdağ, "Bize tahammül etmeyenlere bu halk da tahammül etmeyecektir. İnsanlığa karşı suç işliyorsunuz. Bizlerden zorla rıza alamazsınız. Çeteleri sokaklara salmışsınız. İşkence, çocuk katilliği, bebek cinayetleri, yaptıkları hırsızlıklar, yolsuzluklar bir yana sadece 3 ayda işlediğiniz suçlar sizi helak etmeye yeter. Bizler kelleyi koltuğa alıp bu yola çıktık. Bu yoldan dönüş yok. Tek birimiz kalsak bile o birler binler olur binler on binler olur" diye konuştu. 

'SARAY, AKP, MHP VE CHP HEPSİ TEK BİR KORODUR' 

Devletin özyönetim alanlarında çocuk, kadın, yaşlı genç demeden katliamlara giriştiğini ifade eden Yüksekdağ, "Öldüre öldüre tüketemeyeceğiniz gençleri yenebildiniz mi? Yenemeyeceksiniz. Siz bölücünün önde gidenisiniz. Sizin böldüğünüz toprakları ve halkları biz birleştireceğiz. Bu ülkenin bütün faşistleri elbirliği yapmış halkımıza ve patimize saldırıyor. Saray, AKP, MHP ve CHP hepsi tek bir korodur. Bizler direnerek ayağa kalkarak, halkın yükselmesinin mücadelesini veriyoruz. Onlarda vura vura diz çöktürmeye çalışıyorlar. Ama bize asla diz çöktüremeyeceksiniz" ifadesinde bulundu. 

'KADININ SAHİPLENDİĞİ DİRENİŞ YENİLMEZDİR'

Özyönetim talebini savundukları için dokunulmazlıklarının kaldırılması tehdit ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Yüsekdağ, "Siz kimsiniz. Siz faşistiniz. Biz bu halkın siyasetçileri ve savunucularıyız. Halkın savunucuları tehditlere boyun eğmez. Seçilmişler olarak hiçbir zaman dokunulmaz olmadık. Seçilmişlerimiz her gün tutuklanıyor. Baskılara maruz kalıyor" dedi. 

Kadının sahiplendiği direnişin yenilmez olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, "Özyönetim alanlarındaki kadınlar tankla topla yapılan saldırılara karşı evleri terk etmeyerek mücadele ediyor. Evlerinin yıkılan duvarlarını onarıyor. Yıkılan duvarlardan barikatlar yapıyor. Eğer kadın böyle bir mücadele veriyorsa o mücadele yenilmezdir. Kürt kadının direnişi karşısında zafer kazanamayan devlet, bebekleri hamile kadınları katletmeye başladı" ifadesinde bulundu. 

Konferans, Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından basına kapalı bir şekilde devam etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP-CHP görüşmesi: 'Yeni anayasa'da uzlaşı, 'Başkanlık'ta tartışma

SONRAKİ HABER

Munzur Su işçilerine erzak yardımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa