30 Aralık 2015 09:14

SES’ten Sağlık Bakanı hakkında suç duyurusu

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü illerde  sağlık hizmetlerinin engellenmesi, hastanelerin askeri karargaha dönüştürülmesine ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Diyarbakır ve Şırnak valisi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Konuyla ilgili Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, halkın kullanımına kapatılan hastanelerin asker ve polisler tarafından kullanılmasının kamu hizmetinin sunulduğu binaların hedef haline gelmesine neden olduğunu söyledi. Acil tedavi ihtiyacı olan hastaların sağlık kurumlarına ulaşmasında güçlük çektiğini anlatan Kara, yine hamile kadınların sağlık kurumlarına erişiminin çok kısıtlı olması sebebiyle travmalara bağlı düşüklerin yaşandığına ve koruyucu sağlık hizmetlerinin durduğu bölgelerde çocuklara zamanı gelen aşıların yapılmadığına dikkat çekti.

Sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının da kötüleştiğini söyleyen Kara, “Sağlık mıntıkalarına silahlı güçlerin hiçbir şekilde  girmemesi gerekirken hukukun askıya alındığı bu ortamda çalışma koşullarımız giderek daha da kötüleşmektedir. Sağlık Bakanı sorumlu olduğu sağlık emekçilerinin güvenliğinin sağlanamadığını itiraf ederek emekçilerin bir hafta boyunca hastanelerden çıkmadan çalışmalarını dayatmaktadır. Tüm bunların ötesinde, sokağa çıkma yasakları sırasında uygulanan devlet terörü  nedeniyle iki üyemiz öldürülmüştür'' dedi. Kara, “Bu nedenle sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerde sağlık emekçileri için güvenli çalışma koşullarını oluşturmayan ve vatandaşın sağlığa erişim hakkını güvence altına almayarak görevi kötüye kullanan, halkın kamu hizmetlerinden yararlanma hakkını engelleyen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve nefret suçlarını işleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve valiler hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

HDP'liler İstanbul'dan Diyarbakır'a doğru yola çıktı

SONRAKİ HABER

Elçi'nin öldürüldüğü günün yeni görüntüleri: Polis, herkese saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...