29 Aralık 2015 18:36

Tamir’i öldüren polise ceza yok

Paylaş

ABD’de oyuncak tabancayla oynarken siyah çocuğu öldüren polis memuru cezasız kaldı. Kararın ardından onlaraca kişi sokağa döküldü. Öldürülen Tamir Rice’ın ailesi Adalet Bakanlığına çağrıda bulunarak kararın geri çekilmesini istedi. 

ABD’nin Ohio eyaletindeki Cleveland şehrinde, 2014 yılında 12 yaşındaki Tamir Rice’ı vurarak öldüren polisler hakkındaki davada jüri kararını açıkladı. Cleveland Belediye Başkanı Frank Jackson, Ohio büyük jürisinin Rice’ı vuran polisler hakkında ceza davası açılmasına gerek olmadığına karar verdiğini söyledi. 
Cleveland Polis Şefi Calvin Williams da idari soruşturmanın tamamlanmasının ardından, kusurlu bulunmaları halinde polis memurlarının disiplin cezası alabileceklerini belirtti. 

Büyük jürinin kararının ardından bir açıklama yapan Rice’ın ailesi, “Çok üzgünüz ve hayal kırıklığına uğradık ama bu beklediğimiz bir karardı. Adalet Bakanlığından da 12 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olay için gerçek bir soruşturma yürütmesi talebimizi yeniliyoruz” dedi.

ABD’de, bir önceki yıl olduğu gibi 2015’te de binin üzerinde kişi polis şiddetinden hayatını kaybetti. “Polis Tarafından Öldürülenler” adlı sivil toplum kuruluşunun rakamlarına göre, 2015’te polis tarafından öldürülenlerin sayısı 1186’ya ulaştı. Washington Post da bu senenin ilk 5 ayında ölenlerin yarısının siyah olduğunu belirtti. Silah taşımadığı halde ölenlerin üçte ikisi ya siyah, ya da Latin Amerikalı.

2013’TE 460 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre ise, 2013 yılında ABD polisi 460 kişiyi katletti. Ancak bu rakam sadece federal polis FBI’nın kayıtlarında geçen ve yargıya intikal eden rakamla sınırlı kaldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Kuveyt Yemen’e asker gönderecek’ iddiası

SONRAKİ HABER

ABD: Paris saldırılarıyla bağlantılı IŞİD üyeleri öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...