29 Aralık 2015 18:05

İnşaat işçileri ücret için 2 aydır direniyor

Paylaş

İzmir’de Point Bornova Yaşam ve Alışveriş Merkezinin inşaatında çalışan ve 3 aydır maaşlarını alamayan işçiler 2 aydır direniyor. Patronun tehdit ve hakaretlerine maruz kaldıklarını söyleyen işçiler, emeklerinin karşılığını alana kadar geri adım atmayacaklarını belirtti.

İzmir’in Bornova ilçesinde Kavuklar İnşaat tarafından yapımına devam edilen Point Bornova Yaşam ve Alışveriş Merkezinin inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır taşeron şirket KSC’ye bağlı Mikule’den ücretlerini alamıyor. Bir ay önce ücretleri ödenmeden ani bir şekilde işten çıkışları verilen işçilerin, sigortaları çoğu zaman ya eksik ya da hiç yatırılmamış. Çoğunluğu Bölge illerinden kentlerinden gelen inşaat işçileri, 2 aydır inşaat önünde alacakları için direniyor.

HEM İŞTEN ATMA HEM TEHDİT

Patronun, 3 aylık alamadığı ücretini isteyen Baki Çavtekin isimli işçiyi tehdit ettiğini belirten işçiler, ayrıca iş güvenliği olmadan, fosforlu yelek, iş ayakkabısı ve emniyet kemeri olmadan çalıştırıldıklarını kaydetti.
Patron tarafından sürekli oyalandıklarını ifade eden Sultan Eyüp Akkuş, 2 aydır direndiklerini ve verdikleri emeğin karşılığını almak istediklerini belirterek, “3 aydır ücretlerimizi alamıyoruz. Çalışma koşullarımız çok kötü. Hakkımız olanı istediğimizde de hakaretlere maruz kalıyoruz” dedi.

‘YASAL HAKKINIZ YOK DEDİLER’

İşçilerden Baki Çavtekin de “Tıraş paramız bile yok cebimizde. Bundan 3 ay önce gerekli yerlere müracaat edince de tehdit edildim. Bıçak çekildi bana. Burada yaklaşık 200-300 kişi işten çıkarıldı. Ancak hiçbiri paralarını alamadı. Paramızı istediğimizde de baskı ve tehditlere maruz kalıyoruz. Cebimizde evimize gidecek paramız yok” dedi.

Baki Ersönmez de “Bizim çıkışlarımızı verdiklerinde ‘Çıkışımızı verdiniz, neden paramızı vermiyorsunuz?’ diye sorduk. Bize ‘Hiçbir kanuni hakkınız yok, biz ne zaman paranız verilecek dersek o zaman verilir’ dediler” şeklinde konuştu.

Halatı çözerken parmağına vinç düşerek yaralanan ve işten çıkarılanlar arasında olan Hasan Alaylı da, 41 günlük çalışamaz raporu aldığını ve raporuna şirket tarafından el konularak çalıştırılmaya devam ettirildiğini söyledi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kütahya'da köyde silahlı kavga: 4 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Madencide işten atılma endişesi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...