11 Nisan 2012 10:50

Obama’nın rakibi belli oldu

ABD’de Cumhuriyetçi Partinin başkanlık için aday adayı Rick Santorum yarıştan çekilme kararı aldı. Böylece kasım ayında yapılacak seçimlerde Barack Obama’nın rakibinin Mitt Romney’nin olması ihtimali güçlendi.Toplum ve aile hayatı konusunda muhafazakar görüşleriyle dikkat çeken Santorum, sürp

Obama’nın rakibi belli oldu
Paylaş

ABD’de Cumhuriyetçi Partinin başkanlık için aday adayı Rick Santorum yarıştan çekilme kararı aldı. Böylece kasım ayında yapılacak seçimlerde Barack Obama’nın rakibinin Mitt Romney’nin olması ihtimali güçlendi.

Toplum ve aile hayatı konusunda muhafazakar görüşleriyle dikkat çeken Santorum, sürpriz açıklamayı Pensilvanya’da yaptı. Eşi ve çocuklarıyla kürsüye gelen Santorum, “Benim için bu başkanlık yarışı bitmiş olsa da mücadelemiz sürecek” dedi. Santorum’un kararında 3 yaşındaki kızının sağlık durumunun ağırlaşmasının etkili olduğu yorumları yapıldı.
11 eyalette ön seçimi kazanan Santorum son günlerde 24 Nisan ön seçimi için eyaletinde kampanya yapıyor, ancak anketlere göre Mitt Romney’nin gerisinde kalmaktan kurtulamıyordu. Ocak ayında Iowa ön seçiminde sürpriz bir zaferle öne çıkan Santorum’un, eşcinsel evlilik ve kürtaj aleyhindeki katı tutumu çoğunluk tarafından tepkiyle karşılaşırken evangelist ve muhafazakar kesimin gözdesi oldu. Ancak 53 yaşındaki siyasetçi, gerek topladığı bağışlar gerekse adaylığı için eyaletlerden toplanan delege desteği açısından Romney’nin performansını aşamadı.

AĞUSTOSTA NETLEŞECEK

Santorum, kampanyasını bitirirken, başkan adaylığı için başlıca rakibi Mitt Romney’e destek vermekten söz etmedi. Cumhuriyetçi Parti adayını ağustos ayında Florida’da yapacağı kongreyle resmen belirleyecek. Başkanlık seçimleriyse 6 Kasımda yapılacak.

‘ZENGİNLER DAHA ÇOK VERGİ VERSİN’

ABD Başkanı Barack Obama, zengin Amerikalıların daha çok vergi vermesi talebini yineledi. Cumhuriyetçi Parti iktidarı sırasında milyonerlere vergi indirimleri getirilmesini eleştiren Obama, yılda bir milyon dolardan fazla geliri olanların en az yüzde 30 vergi ödemesini önerdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eczacılara bir darbe de yasa teklifinden

SONRAKİ HABER

Suriyeli Kürt lider: Müdahale kaosa sürükler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...