29 Aralık 2015 16:17

Polis HDP'li vekile 'Ben devletim sen de vekilimsin' dedi

Batman'da iş bırakma eylemi yapan emekçilere yönelik polis saldırısı sırasında HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın, kendisini itmesi nedeniyle kimlik sorduğu sivil polis, "Ben devletim sen de vekilimsin" yanıtı verdi. Bu söz üzerine Aslan ile sivil polisler arasındaki çıkan tartışma esnasında bir sivil polis de tabancısını çekerek havaya ateş açtı.

Paylaş

Batman'da sendikaların bir günlük iş bırakma eylemi sırasında polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine olaylar çıktı. Atatürk Parkı önünde yaptıkları açıklama sonrası Öğretmenevi'ne yürümek isteyen emekçilere engellemek isteyen polisler, yürüyüşe devam edilmesi üzerine gaz bombası ve basınçlı suyla emekçilere saldırdı.

Yaşanan olaylar sırasında HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile bir sivil polis arasında yaşanan bir olay, devlet güçlerinin HDP'li vekillere dönük yaklaşımını da ortaya koydu.

HDP'li Aslan yürüdüğü esnada kendisini iten sivil polise, kim olduğunu sorup, kimliğini göstermesini isteyince hakarete maruz kaldı. Kimlik sorduğu sivil polis elleriyle Aslan'ı itekleyerek, "Ben devletim sen de vekilimsin" diye karşılık verdi. 

Aslan ile önünü kesen polisler arasında bu diyaloglar yaşanırken, sivil polislerden biri silahını çekerek havaya bir kaç kez ateş açtı. Bunun üzerine bazı sivil polisler de silahlarını çektiği ve ateş açmaya hazır vaziyette bekledikleri görüldü. Polisin saldırdığı grup ara sokaklara kaçarken, polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

Olay sonrası yaşananları sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından duyuran HDP'li Aslan, "Tahir Elçi'ye yaptıklarını biz HDP vekillerine yapmak istiyorlar. Batman polisi biz vekillere silahla müdahale etti" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aralık katliamları Didim’de anıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul trafiğinde yoğunluk yüzde 90'ı buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa