29 Aralık 2015 15:20

Abluka altındaki ailelere 'cenazelerinizi alın yoksa biz gömeceğiz' tehdidi

Paylaş

Cizre’de öldürülenlerin yakınlarını arayan polis 'Cenazelerinizi alın, herhangi bir yere gömün, aksi halde biz alıp defnedeceğiz' diyerek aileleri tehdit etti. 

Cizre ve Silopi'de saldırılarda yaşamını yitirenlerin cenazeleri yasağın sürmesi nedeniyle günlerdir Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. Bugüne kadar öldürülen yakınlarının cenazelerini ailelerine vermeyen devlet, bugün Cizre'deki aileleri telefonla arayarak gelip cenazeleri almalarını istedi. 

Katledilenlerden Hacı Özdal, Abdulmecit Yanık, İbrahim Akhan ve üç aylık Miray İnce'nin ailelerini arayan Şırnak Emniyet Müdürlüğünden bir polis, 'Cenazelerinizi alın, herhangi bir yere gömün, aksi halde biz alıp defnedeceğiz' tehdidinde bulundu.

'ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Ailelerin durumu bildirdiği HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ailelerin cenazelerine yönelik tehdit ve insanlık dışı uygulamalara tepki gösterdiğini aktardı. 

Sarıyıldız, ailelerin cenazelerini uygun şartlarda defnetmek istediği bilgisini vererek, "Aileler bunu bir şantaj olarak değerlendiriyor ve buna boyun eğmeyeceklerini söyledi. Aileler cenazeleri bu koşullarda alamayacaklarını çünkü yasak ve saldırılar nedeniyle evden çıkamadıkların ve cenazeyi almaya gidemeyecekleri cevabını vermiş" dedi. 

Ailelerin tehdit edilmesi ve cenazelere yönelik uygulamaları "insanlık dışı olarak" değerlendiren Faysal Sarıyıldız, tek çözümün yasakların kaldırılarak, cenazelerin Cizre ve Silopi'de uygun şekilde defnedilmesi olduğunu vurguladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

MİT TIR'ları soruşturmasında Tümgenerale tahliye

SONRAKİ HABER

Erhan Yazıcıoğlu Şehir Tiyatrolarına veda etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...