29 Aralık 2015 12:52

Akdeniz Üniversitesi'nde Roboski anmasına saldırı: 8 gözaltı

Paylaş

Roboski katliamının 4. yıldönümünü anmak ve katliamın hesabını sormak amacıyla Akdeniz Üniversitesi DEM-GENÇ'li öğrencilerin çağrısıyla Akdeniz Üniversiteli onlarca öğrenci "Em Roboski Jı Bır Nakın U Nadın Jı Bir Kırın", " Roboski'nin Faili Kürdistan'ın Katili" pankartı ile Gözleme Evi'nden yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca sık sık ' Roboski'yi Unutma Unutturma', 'Şehid Namırın' sloganları atıldı.

ÖGB, Çevik kuvvet ve sivil polislerin yürüyüş yapanlara barikat kurmasıyla kısa süreli bir oturma eylemi yapıldı. Ardından çıkan arbedede polis; gaz, tazyikli su ve biber gazıyla öğrencilere saldırdı. Saldırı sırasında 8 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Uncalı Emniyetine götürüldüğü öğrenildi.

Üniversite de Roboski anmasının yapılacağını öğrenen ülkücü öğrenciler yarım saat arayla ülkücü öğrencilerin "Akdeniz'de Terörist İstemiyoruz" adlı eylem için bir araya geldiği geldiği saldırıda polis ile işbirliği içinde oldukları ve ardından eylemlerini gerçekleştirmek üzere Öğrenci Lokali'nden Hukuk Fakültesi'ne doğru polis eşliğinde yürüyüşe geçtikleri öğrenildi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş CP Piliç yönetimiyle görüştü: Görüşmede 3 talep sıralandı

SONRAKİ HABER

Dargeçit'te yasak kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa