29 Aralık 2015 12:34

Gıda-İş CP Piliç yönetimiyle görüştü: Görüşmede 3 talep sıralandı

Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul

CP Piliç yetkilileriyle görüşen DİSK/Gıda-İş Sendikası Başkanı Seyit Aslan ve avukat Erkan Ünüvar, şirket yönetiminden ikramiye hakkına dokunulmamasını ve iş güvencesinin sağlanmasını istedi.

Bursa’da CP Piliç yönetimi asgari ücretin 1300 TL’ye çıkarılacağını gerekçes göstererek işçilere, kazanılmış hakları olan 4 maaş ikramiyelerinin kesileceğini bildirdi. Duruma tepki gösteren Gıda-İş üyesi işçiler iş durdurdu.

Konuyla ilgili Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ve sendikanın avukatı Erkan Ünüvar bugün CP Piliç’in İstanbul’da bulunan genel müdürlük binasında, şirketin başkan yardımcısı ve insan kaynakları müdürüyle bir araya geldi. Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, şirkette yaşanan gelişmeler ve ikramiyelerle ilgili sorununun işçilerden yana çözülmesi için taraflar olarak karşılıklı diyaloğu sürdürmek istediklerini belirti. Aslan görüşmede; “Üyemiz olan ve olmayan bütün işçilerin sorunu ortak, bunu için taraflar olarak yeniden bir araya gelmeli ve bu sorunu çözmeliyiz. Üç talebimizin şirket yönetimince değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.
Aslan üç talebi ise şu şekilde sıraladı: “İkramiye hakkına dokunulmaması, iş güvencesinin sağlanması, her fabrikada bir işçi temsilcisi, sendika merkez yöneticileri ve şirket yönetimiyle ortak bir toplantının yapılması.”

Şirket yetkilileri ise ocak ayının ilk haftası yurt dışından gelecek yetkililere durumu bildireceklerini ve uygun görülen tarihte yeniden bir görüşme olabileceğini belirtti.
Gazetemize konuşan Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “CP’de çalışan hem kesimhane hem yem fabrikası hem kuluçkalarda, bütün işçilerin birlikte mücadele etmesi, kazanılmış haklarının geliştirilmesi için mücadele örgütlüyoruz. CP’de toplu iş sözleşmesi yapılması için de girişimlerimiz devam edecek. Hızla fabrikalarda temsilci arkadaşlarımızı belirleyeceğiz ve bütün işletmelerde ortak hareket edilmesi için gerekli koşulları yaratacağız. Sizin aracılığınızla bir kez daha, CP işçilerine Gıda-İş etrafında yürüttükleri çalışmaları daha ileri bir mücadeleye taşımaları çağrısı yapıyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

TGS Cumhuriyet'in İzmir bürosunu kapatmasıyla ilgili açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Akdeniz Üniversitesi'nde Roboski anmasına saldırı: 8 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...