29 Aralık 2015 06:47

TFF, Hakem Dinçdağ'a tazminat ödeyecek

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İSTANBUL 

Eşcinsel olduğu için hakemlikten men edilen Halil İbrahim Dinçdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) açtığı maddi ve manevi tazminat davasının karar duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, temyiz yolu açık olmak üzere TFF'yi Dinçdağ'a 3 bin TL manevi 20 bin TL maddi tazminat ödemeye mahkum etti. 

Hakem Dinçdağ'a karar duruşmasında destek vermek üzere davanın son duruşmasına katılanlar arasında CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen de vardı. 

'CİNSEL YÖNELİMİNDEN DOLAYI AYRIMCILIĞA UĞRADI'

Eşcinsel olduğunu beyan ederek askerlikten muaf raporu aldıktan sonra hakemlikten men edilen Dinçdağ'ın avukatı Fırat Söyle savunmasında, "Müvekkilim 2009 yılından beri maddi ve manevi yönde mağdur olmuştur. Müvekkilimin 2009 yılı Nisan ayında davalı tarafa verdiği dilekçe davalı tarafça basına sızdırılmış ve bu sebeple müvekkil o tarihten beri herhangi bir yerde çalışamamıştır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşnesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararında öngörülen şekliyle cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa uğramıştır" ifadelerini kullanarak 110 bin TL'lik tazminat taleplerini yineledi. 

Talepleri yönünde karar verilmesini isteyen Dinçdağ ise, "Davalı tarafın kusuru ile hayatım zarar gördü. 2009'dan bu yana işsizim. Annemi kanserden kaybettim. Bana da kanser teşhisi kondu, halen tedavi görüyorum" dedi. 

Öte yandan suçlamaları kabul etmeyen TFF'nin kurum avukatı, Dinçdağ'ın cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa uğramadığını, teknik gerekleri yerine getirmediği ve atletizm koşusuna katılmadığı için hakemlikten men edildiğini iddia etti. 

'KARAR HAKLILIĞIM AÇISINDAN ÖNEMLİYDİ'

Mahkeme sonrasında kararı değerlendiren Dinçdağ, "Bu karar haklılığımın çıkmadı açısından önemliydi. Ancak miktar yeterli değil. 6 yıllık mağduriyetin karşılığı 23 bin TL değil. Hiçbir şekilde maddi ve manevi zararımı karşılamaz. Bu nedenle temyize gideceğiz" dedi. 

Dinçdağ, TFF'ye karşı açtığı 10 bin TL'lik maddi, 100 bin TL'lik de manevi tazminat davası kapsamında 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyordu.

ÖNCEKİ HABER

Önder: 3. Dünya Savaşı eşiğindeyiz, Beyefendinin çözümü tezek yakmak

SONRAKİ HABER

2015’te 110 gazeteci öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...