29 Aralık 2015 00:49

Munzur Su işçileri: Barış ve sendika için mücadele sürecek

Paylaş

Erkan KIL / Aydın ÇETİN
Dersim

TİS talepleri ve sendikal örgütlülüklerinin kabul edilmesi için 28 Ekim 2015’den bu yana fiili olarak grevde olan DİSK/Gıda-İş Sendikası üyesi Munzur Su işçileri yeni yılı da direnişle karşılayacak. İşçilerin yeni yıldan beklentisi taleplerinin kabul edilmesi ve ülkede süren çatışmalı sürecin son bulması.

İlk defa bir yılı direnişle karşıladıklarını ifade eden işçilerden Ayhan Beyazgül, “Zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan sendikamızın kabul edilmesi için verdiğimiz mücadele diğer yandan barış mücadelesi. Ekonomik sıkıntıların başladığı bir süreçte ve bölge illerinde her gün insanların öldüğü bir dönemde yeni yıla giriyoruz. Biz hem işimiz için direneceğiz, hem de savaşa karşı direneceğiz” dedi. 10 yıldır Munzur Su’da çalışan Beyazgül, yeni yıl dileklerini ise, “Yeni yılın ülkemize barış, bizim gibi tüm direnen işçilere de kazanımlar getirmesini diliyorum” sözleriyle dile getirdi.

HAKLARIMIZI ALANA KADAR

9 yıldır fabrikada işçi olarak çalışan Ali Asker Demirtaş da sendikal haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Bir çocuk babası olan Demirtaş, kiracı olduğunu ve çalıştığı Munzur Su’dan aldığı ücretle de geçinemediğini anlattı. Munzur Su işçileri için yeni yılı grevle karşılamanın bir ilk olduğunu belirten Demirtaş, “İki aydır grevdeyiz. Bugüne kadar mücadelemizi sürdürdük, kazanıncaya kadar da devam edeceğiz” dedi. Grevlerinin ilk haftalarında 7 işçiyi işten çıkardıklarını, 2 Aralık’ta da kalan 26 işçinin iş hakkının ‘yasadışı grev’ nedeniyle fesh edildiğini aktaran Demirtaş, buna karşı hukuki süreci başlattıklarını kaydetti. Demirtaş da yeni yılda da hem hakları için hem de savaşın bitmesi ve barışın gelmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

SENDİKA OLMADAN OLMAZ

DİSK/Gıda-İş Munzur Su İşyeri Temsilcisi Deniz Erdoğan da şunları söyledi: “Munzur Su Yönetimi, Gıda-İş Sendikası ile sözleşme yapmak istemediklerini, işçiler ile tek tek sözleşme istediklerini söylediler. Biz ise sendika olmadan olmaz diyoruz.” Munzur Su Yönetimi tarafından aracılar vasıtasıyla işçilerin bir kısmına, “fabrikanın zarar ettiği, fabrikayı açsalar dahi tüm işçilerin alınamayacağı, ilk aşamada 20 işçiyi ancak alabilecekleri kalan işçileri ise daha sonra alabilecekleri” mesajının iletildiği bilgisini veren Erdoğan,“Biz atılan tüm işçilerin atıldıkları gün itibari ile tüm özlük haklarımız ile geri alınana ve üyesi olduğumuz sendika ile toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ne olur siz de barışa inanın!

SONRAKİ HABER

Nestle işçisinden CP Piliç işçilerine uyarı: Patron haklarımızı gasbetti Öz Gıda-İş ortak oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa