28 Aralık 2015 16:43

Adliye işçileri ‘direnişe devam’ dedi

Paylaş

Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi’nde taşeron olarak çalışan yemekhane ve çay ocağı işçilerinin Adalet Bakanlığı’na bağlı arabulucu heyet ile görüşmesinden olumlu sonuç çıkmadı. İşçilerin daha önce kabul etmediği “34 işçi dışında kalan işçiler geri alınsın, diğer işçilere iş bulalım” taahhütü yinelenince işçiler direnişe devam kararı aldı. İşçiler “Bu teklifle bizi bölmeye çalışıyorlar. Bölünürsek önce ise alacaklar ardından hepimizi teker teker işten atacaklar” dedi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Dev Turizm-İş Örgütlenme Daire Başkanı Ali Karabudak, "Arkadaşlarımız adliye çalışanıdır. Başsavcılık sözlü taahhütler veriyor. Arkadaşlarımız güvenceli ve örgütlü şekilde burada çalışmak istiyorlar. İş bulma gibi bir derdimiz yok” dedi.

İşçilere destek ziyaretinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş “Başsavcılık adalet sarayını ticarethane gibi yönetiyor. Getirdikleri taşeron şirketler arkadaşlarımızın maaşlarını ödemiyor” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise şunları söyledi: “Taşeron sisteminin getirdiği sonuç budur. İsterse dünyanın en büyük adliyesinde olsun taşeron taşerondur.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EGO’da 28 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Sırbistan futbolunda mafya şüphesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...