28 Aralık 2015 14:46

DEM-GENÇ'in Roboskî anmasına polis saldırdı

Paylaş

19'u çocuk 34 sivilin öldürüldüğü Roboskî Katliamının 4. yıl dönümünde Ankara'da anmalar gerçekleşti. DEM- GENÇ'in çağrısıyla gerçekleştirilen anmaya polis saldırdı. Kurtuluş Parkı'nda toplanan kitle Yüksel Caddesi'ne yürümek istedi. Ziya Gökalp Caddesi'nde kitlenin önünü kesen polis tazyikli suyla saldırısının ardından iki kişiyi gözaltına aldı.

ROBOSKÎ İÇİN ADALET GİRİŞİMİ: SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILSIN

Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir anma yapan Roboskî İçin Adalet Girişimi "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" pankartı açtı. Tahir Elçi'nin fotoğraflarının taşındığı anmada  yaşamını yitiren 34 Roboskîlinin kendi ağızlarından yaşam öyküleri okundu.

Bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Tuba Hezar, "Kürdistan coğrafyasında çocukların kadınların bebeklerin yaşam süresinin devletin tankları toplarıyla belirlendiğini" söyledi. "Kürdistan'daki savaşın batıya gerçekte olduğu gibi yansıtılmadığını" söyleyen Hezar, katliamların Türkiye tarihinde kara bir leke olduğunu ifade etti. "Roboskî katliamını unutursak kalbimiz kurusun" diyen Hezar, 90 yıllık Kürt sorununun ısrarla hendeklere sığdırılmaya çalışıldığını belirtti. Hezar, "Hendeklerin üstünü kapatırsak bu sorunu da çözeriz sanıyorlar" diye konuştu. Çok geç olmadan Kürtlerin talep ettiği insani, hukuki, vicdani taleplerin duyulması gerektiğini ifade etti.

Açıklamayı yapan Dilşah Özdinç, Roboskî katliamı aydınlanmadıkça Türkiye'nin demokratikleşmesinin söz konusu olmayacağını ifade etti. Adalet olmadan barışın mümkün olmayacağını kaydeden Özdinç, Roboskî'nin 4. yılında tüm sorumluların açığa çıkartılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

KATLİAMIN ÜZERİNDEN 1461 GÜN GEÇTİ

Girişimden sonra MAZLUMDER de anıt önünde bir açıklama yaptı. Açıklama Kürtçe ve Türkçe okunurken Türkçe açıklamayı okuyan Sacide Uras, Genelkurmay Askeri Savcılığının katliam dosyasına takipsizlik kararı verdiğini hatırlatarak, "Dosya çürütülmeye çalışılmış, katliamın üzerinden 1461 gün geçmesine rağmen sorumlular halen aydınlatılmamıştır" diye konuştu. Roboskî Katliamı'nın bir parçası olduğu Kürt sorununun çözümü için şu an devam eden savaşın durdurulup müzakere masasına dönülmesini isteyen Uras, adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğinin altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri Roboskî katliamını lanetledi

SONRAKİ HABER

EGO’da 28 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...