28 Aralık 2015 13:42

Tanrıkulu: Ülke Roboskî’ye döndü

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bütün ülkenin 4 yıl sonra Uludere ve Roboskî’ye döndüğünü söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. 

“Bugün Roboskî katliamı üzerinden tam 4 yıl geçti. 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak Uludere ilçesinin Roboskî köyünde dünyanın hafızasına kazınan bir katliam yaşandı.” diyen Tanrıkulu, “17’si çocuk olmak üzere 34 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 4 yurttaşımız da ağır bir şekilde yaralandı. Aradan 4 yıl geçti. Bu 4 yıla rağmen halen ortada ne failler var, ne de yapılan bir soruşturma var” hatırlatması yaptı.  

Bütün ülkenin 4 yıl sonra Uludere ve Roboskî’ye döndüğünü anlatan Tanrıkulu, “Maalesef 4 yıl sonra. Bunların failleri yakalanacağına, yargılanacağına adalet önüne çıkarılacağına bütün bölge bütün ülke Roboskî’ye, Uludere’ye kana ve ölüme döndü. Topraklardan artık başaklar değil maalesef kan fışkırıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu olaydan hemen sonra veciz bir söz kullanmıştı; ‘Bu olayın failleri Ankaranın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak’ demişti. Ancak aradan geçen 4 yıldan sonra kendisi bu soruşturmayı kaçak hale getirdi, kendisi de kaçak saraya taşındı, kaçak sarayın karanlık dehlizlerinde dolaşmakta kendisi” diye konuştu.  (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yönetmen Altıoklar’a 'Erdoğan’a hakaret cezası

SONRAKİ HABER

Teşrin, Demokratik Suriye Güçleri'nin kontrolünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...