28 Aralık 2015 13:28

Tutuklama furyası: 19 gözaltı 12 tutuklama

Paylaş

Sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte ölüm haberleri ardı ardına gelirken, gözaltı ve tutuklama furyası da hız kesmiyor. 

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi’nde çok sayıda özel hareket timinin de katılımıyla dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınında, Özalp HDP eski İlçe Eş Başkanı Cihan Hamzaoğulları gözaltına alındı. Saray ilçesine bağlı Öreburç ve Sırımlı mahallelerindeki ev baskınlarında ise Saray eski BDP İlçe Başkanı Fevzi Bargin ile Nizam Dağgezen ve Dursun Çelebi isimli yurttaşlar gözaltına alındı. 

Iğdır’ın Halfeli Beldesinde dün sabah saatlerinde askerler tarafından yapılan ev baskınlarında da 15 kişi gözaltına alındı

Van’ın Bahçesaray ilçesinde ise bölgedeki sivil katliamları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Perşembe günü yapılan eylemde gözaltına alınan ve aralarında DBP İlçe Eşbaşkanı Mesut Yabalak, HDP ilçe yöneticileri Servet Cesur, Muhtesim Yalvaç ve Emin Baytar ile DBP ilçe yöneticileri Emirhan Oruk, Suat Meşe ve Belediye Meclis Üyesi Ferdi Sami, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Sami ve Baytar serbest bırakılırken, 5 kişi tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde 15 Aralık tarihinde açılan DBP Siyaset Akademisi’ne dün polislerce baskın yapıldı. Polis, akademideki kitap ve dokümanlara el koydu. 

DARGEÇİT’TE 7 ÇOCUK TUTUKLANDI

Sokağa çıkma yasağının 17. günü geride bıraktığı Mardin’in Dargeçit ilçesinde, bir yandan saldırılar sürerken diğer yandan da kentte tutuklama furyası başladı. Saray ve Safa mahallerinde bazı evlere özel harekat polisleri tarafından yapılan baskınlarda gözaltına alınan 7 çocuk, Dargeçit Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen çocuklar, ‘örgüt üyesi oldukalrı’ iddiasıyla tutuklanarak Midyat M Tipi Cezaevi’ne gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Polis, Baran’ı yaraladı, sonra öldürdü’ iddiası

SONRAKİ HABER

Cizre ve Silopi’de 15 günde 36 ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...