28 Aralık 2015 11:27

Dün Maraş, Roboski; bugün Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin: Katliamlara ses çıkarın

Paylaş

İHD Adana Şubesinin çağrısı ile İnönü Parkı’nda bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler 4 yıl önce Roboski’de TSK uçaklarından atılan bombalar ile katledilen 34 yurttaşı ve Maraş katliamında hayatını kaybedenleri anarak barış çağrısı yaptı. Suruç, Ankara katlimları ve bölgede devam eden katliamlar da unutulmadı. 

Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Eş Başkanı İlhan Öngör, 24 Aralık 1978’de yaşanan Maraş Katliamı’nın hesabı sorulmadığı için Roboski Katliamı’nın yaşandığını belirterek katliamların bugün Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin’de devam ettiğini ifade etti. 

Roboski Katliamı’nın yargılanmaya dahi gerek duyulmadan takipsizlikle sonuçlandığını ifade eden Öngör, talimatı bizzat veren Genel Kurmay’ın şüpheliler listesine bile alınmadığını, yargılananın Roboskili aileler olduğunu belirterek “Bu iktidarın halka verebileceği hiçbir adalet yoktur” dedi. İnsan hakları savunucuları olarak Kürt meselesinin güvenlik ve terör sorunu olmadığını, bu yönlü bakış açısının değişmesi gerektiğini savunduklarını söyleyen Öngör, halkı yaşanan katliamlara karşı sessizliğini bozmaya çağırdı. 

‘KATLİAMLAR TÜM ÜLKENİN YARASI’

Roboski katliamında hayatını kaybeden Erkan Encü’nün okul defterini gösteren teyzesi Zeynep Encü, Cumhurbaşkanı ve Başbakana seslenerek “Elini vicdanına koy. Bu deftere bak. Bu ne askerdi ne PKK’ydi, ne polisti… Bu sefildi,  bir halktı. Okuyan bir çocuktu” dedi. “Polis, asker de bizim evladımız” diyen Encü,  bölgede yaşanan katliamların tüm Türkiye’nin yarası olduğunu belirterek katliamlara ses çıkarılmasını istedi.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konur davasında katil eşe ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

SONRAKİ HABER

HDP: Roboski Katliamı unutulmayacak...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...