28 Aralık 2015 11:12

Konur davasında katil eşe ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Geçtiğimiz yıl eşi tarafından öldürülen Elif Konur davasında karar açıklandı. Mahkeme, indirim uygulamaksızın ağırlaştırılmış hapis cezası verirken, Elif Konur'un katili Serkan Kocabaş, kararın ardından, Elif'in ailesini tehdit etti.

Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ayında eşi Savaş Kocabaş tarafından bıçaklanarak katledilen Elif Konur davasının karar duruşması İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye tutuklu sanık Savaş Kocabaş ve avukatı ile Konur ailesi ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak söz alan Konur ailesinin avukatı Eylem Yıldız, bir önceki duruşmada savcının verdiği, suçu işleyiş şeklini de göz önüne alarak sanık Savaş Kocabaş için "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası mütalaasına katıldıklarını ifade etti.
Sanık Savaş Kocabaş ise çaresiz bir durumda olduklarını kimsenin kendilerine yardım etmediğin söyleyerek, tanıkların yalan söylediğini ve pişman olduğun tekrarladı. Kararı açıklayan mahkeme heyeti ise hiç bir indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararın açıklamasının ardından sanık Savaş Kocabaş Konur ailesine dönerek, "Bunun namus cinayeti olduğunu sizde biliyorsunuz. Göreceğiz hepiniz" diyerek tehdit etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alevi örgütleri grevi desteklediklerini açıkladı: Barış hemen şimdi

SONRAKİ HABER

Dün Maraş, Roboski; bugün Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin: Katliamlara ses çıkarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...