28 Aralık 2015 11:04

Alevi örgütleri grevi desteklediklerini açıkladı: Barış hemen şimdi

Paylaş

Emek ve meslek örgütlerinin yarın yapacağı iş bırakma eyleminme Alevi kurumlarından destek geldi. DİSK, KESK ve TMMOB'nin savaşa karşı barış için sloganıyla gerçekleştireceği 1 günlük greve destek vereceklerini söyleyen Alevi kurumları "Barışa en ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde artık insanların ölmesini istemiyoruz. Bunun için her inanç ve kimlikten insanlara sesleniyor ve 'Barış hemen şimdi' demek için bir günlük iş bırakmaya davet ediyoruz" dedi. 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Demokratik Alevi Dernekleri Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla emek örgütlerinin bir günlük grev kararına destek verdiklerini açıkladı. 

Hacı Bektaş Veli anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercen Geçmez, Kürt illerinde akan kanın durmasını istediklerini söyledi. Türkiye'nin bu savaştan çok şey kaybettiğin ifade eden Geçmez, "Bölgeyi insansızlaştırmaya politikasından vazgeçilmesi gerekiyor. Bölgedeki insanların hakları teslim edilmeli. Türkiye'nin barışı haklarının teslim edilmesinden geçiyor. Biz bu meseleye bir insan hakkı ve demokratik hak olarak bakıyoruz. Parlamentoda bir an önce görüşmeler başlamalı ve müzakere masasına dönülmeli. Barış diyoruz" dedi. 

'BARIŞIN SESİNİ BATIDAN YÜKSELTMELİYİZ'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da konuşarak özellikle 1 Kasım'dan sonraki süreçte Türkiye'nin bir iç savaşın eşiğine geldiğini kaydetti. Batıya doğru savaşın etkilerinin yavaş yavaş görüldüğünü ortaya koyan Kaplan, "Barışın sesini batıdan yükseltmediğimiz sürece bu savaş ülkemizin tüm coğrafyasını saracak gözüküyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu savaşa karşı barışın tarafında olmaktır" diye konuştu. Kaplan, tüm örgütlerini 1 günlük greve destek olmaya davet ettiklerini söyledi. 

'MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLSÜN'

Kurumlar adına ortak açıklamayı yapan Ankara Demokratik Alevi Dernekleri (ADAD) Eş Genel Başkanı Songül Çelik, iş bırakma eyleminde bir bütün olarak var olduklarının altını çizdi. Türkiye'yi 90'lı yıllar cehennemine sürükleyerek hiçbir sorunun çözülmeyeceğini belirten Çelik, Türkiye'deki asıl bölücülüğün toplumu Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayrıştırmak olduğunu dile getirdi. Kürt illerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla toplumda ortak yaşam düşüncesinin silinmeye çalışıldığını kaydeden Çelik, "Biz Kürtler, Aleviler bu topraklarda eşit yurttaş olarak yaşamak istiyoruz. Hakların sürekli çiğnendiği, eğitimin asimilasyon politikaları olarak kullanıldığı bir politika; sürekli kanla ve şehitlikle ifade edilen bir vatan tanımı istemiyoruz. Her yurttaşın hakkının garanti altında olduğu topraklarda yaşamak istiyoruz. Buzdolabına kaldırıldığı söylenen müzakere masasına geri dönülmesini, bu topraklara barışın hakim olmasını talep ediyoruz" dedi. Çelik, bu talepler ışığında yarınki greve Alevi kurumları olarak destek vereceklerini kaydetti. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de aydınlardan savaş bitsin çağrısı

SONRAKİ HABER

Konur davasında katil eşe ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...